Leclerc snapt Ferrari niet: 'Weet niet waarom ze dachten dat het een goede beslissing was' Formule 1
Formule 1

Leclerc snapt Ferrari niet: 'Weet niet waarom ze dachten dat het een goede beslissing was'

Leclerc snapt Ferrari niet: 'Weet niet waarom ze dachten dat het een goede beslissing was'

Charles Leclerc is nog altijd ontgoocheld dat hij de Grand Prix van Monaco niet heeft weten te winnen. De coureur van Ferrari lag in de openingsfase comfortabel vooraan, maar na de overstap op intermediates vond hij zichzelf ineens achter Sergio Pérez. Naar eigen zeggen was dit niet de strategie die Ferrari in eerste instantie had uitgedacht en er dus iets is geweest tijdens de race waardoor het team van gedachte veranderde.

Op zaterdag pakte Leclerc poleposition, wat in Monaco vaak betekent dat de belangrijkste taak is voltooid. De race verliep in eerste instantie ook vlekkeloos, maar bij de pitstops ging het mis. 'Ik heb het gevoel dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen', wordt Leclerc geciteerd door AS. 'Ik was heel erg sterk, ik deed alles goed in de kwalificatie, ik maakte geen fouten, en dan verlies ik de overwinning op deze manier. Ik had een voorsprong van zes of zeven seconden. Ik kan echt niet geloven dat we deze race hebben verloren.'

'Ik weet niet wanneer mijn team van gedachte is veranderd, maar iets heeft ze van gedachte laten veranderen', vervolgt de Monegask. De coureur wist niet dat het team had besloten om net als Red Bull Racing over te stappen op intermediates. Leclerc is dan ook niet blij met de beslissing. 'Niemand vertelde mij daar iets over voordat ik in pits was. Ik ga met het team praten, want dit mag niet nog een keer gebeuren. Als coureur vertrouw je de ingenieurs, want wij kunnen de tijden van anderen niet zien. Ik weet niet wat we zagen om te denken dat dit een goede beslissing was.'

Binotto: 'Je kan niet pole pakken en dan de race niet winnen'

Mattia Binotto had eerder al aangegeven dat de kwestie intern besproken zal worden. Hij wil de competitiviteit van Ferrari om gaan zetten in overwinningen. 'We hebben misschien wat fouten gemaakt. We hadden deze race kunnen winnen, ook met Carlos. Hij had de pech dat hij achter Latifi terecht kwam. Dat was een situatie die niet in ons voordeel uitpakte, maar ik denk ook dat we verkeerde beslissingen hebben genomen. Je kan hier niet poleposition pakken en dan de race niet winnen. We snappen dat competitief zijn één ding is, maar winnen compleet anders is', concludeert de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws