Sainz ziet poleposition aan hem voorbij gaan: 'Voor mij was het een beetje vreemd' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet poleposition aan hem voorbij gaan: 'Voor mij was het een beetje vreemd'

Sainz ziet poleposition aan hem voorbij gaan: 'Voor mij was het een beetje vreemd'

Carlos Sainz is verbaasd dat hij zijn eigen tijd niet kon verbeteren tijdens de laatste ronde in de kwalificatie van Mexico. De Spanjaard wist een tweede plek te bemachtigen, vlak achter zijn teamgenoot, Charles Leclerc, die zondag vanaf poleposition zal starten.

Beide Ferrari's slaagden er niet in om aan het einde van de kwalificatie hun eigen tijd te verbeteren met de laatste ronde die ze reden. Verstappen was echter niet snel genoeg om boven de eerder neergezette tijden van de Ferrari-coureurs uit te komen. De Nederlander zal op zondag vanaf de derde plek starten.

Sainz zag de poleposition net aan zich voorbijgaan en kan niet begrijpen waarom hij zijn eigen tijd niet heeft kunnen verbeteren. 'Voor mij was het een beetje vreemd, want de tweede ronde voelde een stuk beter dan de eerste', zei de coureur tegen internationale media. 'Het voelde alsof het een van mijn beste ronden van het hele weekend was', voegt hij eraan toe.

Sainz was in zijn laatste ronde op het circuit een tiende langzamer dan de ronde die hem een tweede plek opleverde in de kwalificatie. 'Die ronde voelde een stuk beter', legt de Spanjaard uit. Hij laat weten dat deze onvoorspelbaarheid van de auto vaker voorkomt met de SF-23. 'Het is het hele weekend zo. We kunnen niet echt begrijpen waarom sommige ronden beter gaan dan andere, ook al voelen sommige ronden beter aan dan andere', legt hij uit.

Minder grip in de banden

Als Sainz dan toch een reden moet benoemen voor het niet verbeteren van zijn eigen tijd, kan hij wel iets bedenken. 'Het heeft denk ik iets te maken met de voorbereiding van de banden, de grip die ze je geven. Zelfs als het een goede ronde is, heb je gewoon een klein percentage minder grip gedurende de hele ronde door de bandenvoorbereiding, en hierdoor klopt de ronde gewoon niet', vertelt de Ferrari-coureur.

De Spanjaard geeft aan dat deze onvoorspelbaarheid van de auto hoog op het lijstje staat van verbeteringen die Ferrari moet zien te realiseren. 'In sommige sessies of met meer brandstof en meer versleten banden, dan is het een lastigere auto. Het is iets waaraan we werken en iets dat ons soms heel goede verrassingen oplevert en soms wat minder goede. Dus we werken eraan', aldus Sainz.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws