Wolff snapt grote sprong Ferrari in Q3: 'Dan kan je ineens een goede rondetijd rijden' Formule 1
Formule 1

Wolff snapt grote sprong Ferrari in Q3: 'Dan kan je ineens een goede rondetijd rijden'

Wolff snapt grote sprong Ferrari in Q3: 'Dan kan je ineens een goede rondetijd rijden'

Toto Wolff geeft aan waar het mis is gegaan voor Mercedes tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Ondanks dat de achterstand niet groot is, was het geen optimale zaterdag voor de Duitse renstal. Ferrari pakte met Charles Leclerc en Carlos Sainz de eerste en de tweede plek voor de race van zondag. Dat kwam volgens Wolff uit het niets, al denkt de teambaas wel te weten waar Ferrari de tijd vandaan wist te halen.

Lewis Hamilton en George Russell kwamen uiteindelijk niet verder dan een respectievelijke zesde en achtste startplek. Hamilton was nog de snelste in Q2, maar in het laatste deel van de kwalificatie werd het al snel duidelijk dat de Mercedes-rijders niet mee zouden doen om poleposition. Toch is de achterstand absoluut niet groot voor de Duitse renstal. 'De marges zijn heel erg klein, want we staan er maar twee tienden achter. Ferrari kwam ook ineens uit het niets', geeft Wolff aan in gesprek met Sky Sports.

Wolff: 'Het luistert zo nauw met de banden'

Het feit dat de marges zo klein zijn, betekent ook dat er aan de details gewerkt moet worden voor de volgende kwalificatie. De teambaas van Mercedes weet dan ook waar de Duitse renstal progressie in moet boeken. 'Als de out-lap drie seconden sneller of langzamer is, dan kan je ineens een goede rondetijd rijden. Het luistert zo nauw met de banden, want degene die ze het beste op temperatuur brengt, schiet ineens omhoog.' Zo deden kwam Carlos Sainz in Q2 bijvoorbeeld niet verder dan de tiende tijd, terwijl hij al tweede zal starten.

'Ze maakten echt een grote sprong in Q3', vervolgt Wolff. Volgend de Oostenrijker ligt het geheim van Ferrari dus in de out-lap. De teambaas wil zijn coureurs absoluut niet de schuld geven van het feit dat er zoveel terrein verloren werd, aangezien de out-laps vooraf worden bepaald door het team. 'Ferrari was heel erg snel in de eerste sector en dat heeft vooral te maken met de out-lap. Wij waren misschien net te langzaam. Daarom waren de ronden niet optimaal', aldus Wolff.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws