Sainz ziet zichzelf als pechvogel: 'Ik had de race kunnen winnen' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet zichzelf als pechvogel: 'Ik had de race kunnen winnen'

Sainz ziet zichzelf als pechvogel: 'Ik had de race kunnen winnen'

Carlos Sainz is van mening dat hij de Grand Prix van Miami had kunnen winnen met iets meer geluk. De Spanjaard was in Florida regelmatig te horen over de boordradio, waarbij hij zich meermaals beklaagde over collega's, waaronder Sergio Pérez en Oscar Piastri. Na de race was die frustratie bij de 29-jarige goed merkbaar, die vervolgens ook nog eens een tijdstraf ontving.

Sainz zag voormalig teamgenoot Lando Norris er met de zege vandoor gaan, en dat leverde gemengde gevoelens op bij de Ferrari-coureur. 'Ik ben gefrustreerd, want we zaten voor Lando voor die pitstop die ik voor de Safety Car-periode maakte. Als we een ronde langer door waren gegaan, dan hadden we de Safety Car gekregen, en hadden we de race kunnen winnen', meent Sainz in gesprek met Motorsport.com.

Of de analyse van Sainz correct is, is echter zeer de vraag. Ten eerste had Sainz twee ronden langer door moeten rijden, en niet één ronde, en hij neemt dan aan dat Piastri, die voor Sainz reed, wél was gestopt. Vervolgens had de Spanjaard ook de veel snellere Norris in de tweede helft van de race achter zich moeten houden.

Vasseur met positievere instelling

Waar Sainz gefrustreerd terugkeek op de race, zag teambaas Frédéric Vasseur het allemaal iets minder negatief. De Fransman grapte dat hij zijn glazen bol was vergeten. 'Ik wist niet dat Logan Sargeant en Kevin Magnussen die ronde erna zouden crashen', lacht de 55-jarige. 'Natuurlijk, als je in deze situatie zit, is dat een beetje ongelukkig, en Lando had natuurlijk ook een beetje mazzel omdat hij de enige op het circuit was.'

De Ferrari-teambaas doelt daarmee op het feit dat de Safety Car leider Norris miste, en nummer twee Verstappen opving. Daardoor liep Norris ver uit. 'De Safety Car was erg langzaam, en uiteindelijk was dat een goede actie voor Lando.' De Brit kon onbedreigd zijn pitstop maken, en had vanwege de merkwaardige actie van de wedstrijdleiding daarna ook nog bijna genoeg marge om nóg een pitstop te maken.

Sainz bestraft

Sainz kwam daarna nog in een harde strijd met Piastri terecht. 'Ik besloot dat het slim was om agressief te rijden, omdat iedereen agressief reed. Als ik een actie op Oscar (Piastri, red.) wilde plaatsen, dan kon dat alleen door hem aan de binnenkant uit te remmen, omdat we het lastig hadden op de rechte stukken, dus dat deed ik. Ik had goede snelheid aan het einde van de race, en ik liep in op Max en Charles, maar het was te laat. Ik verloor te veel tijd achter Oscar.' Sainz kreeg uiteindelijk nog een straf voor het incident, en viel zo terug naar P5.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws