Alpine-CEO pareert geruchten van zoektocht naar partnerteam Formule 1
Formule 1

Alpine-CEO pareert geruchten van zoektocht naar partnerteam

Alpine-CEO pareert geruchten van zoektocht naar partnerteam

Volgens Alpine-CEO Laurent Rossi is het team niet op zoek naar een partnerteam. Eerder werd gesuggereerd dat de Franse renstal een samenwerking aan wil gaan met een van de andere Formule 1-teams om zo onder meer haar junioren in de topklasse van de autosport kwijt te kunnen. Nu blijkt dat dit niet in het verlengde ligt van de ambities van Alpine.

'We stonden zeker open voor het idee, maar we zijn er niet per se naar op zoek', stelt de topman in gesprek met Formel1. 'Het zou leuk zijn om een team te hebben waar we zo'n partnerschap mee aan kunnen, maar het is zeker niet noodzakelijk voor onze activiteiten binnen de sport', voegt hij daaraan toe.

Met het vertrek van McLaren als afnemer van Renault-motoren, en het vertrek van Red Bull Racing enkele jaren eerder, levert Alpine geen krachtbronnen meer aan een ander team binnen de sport. Volgens Rossi brengt dat alleen maar voordelen met zich mee: 'We hebben namelijk volledige autonomie, onafhankelijkheid en toewijding aan onszelf nodig.'

De voordelen voor Alpine

Toch zou een partnerteam niet alleen maar nadelen met zich meebrengen, benadrukt de nieuwe CEO. 'Zo kan zo'n team ons wel helpen om onze sportieve of zakelijke doelen te bereiken.' Een hiervan is het opleiden van jonge talenten. In de academie van de renstal lopen namelijk enkele talenten rond, zoals Christian Lundgaard en Guanyu Zhou, die ook in 2022 vermoedelijk geen stoeltje tot hun beschikking krijgen in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws