Brivio: 'Gebrek aan klantenteam maakt het lastiger om junioren te promoveren' Formule 1
Formule 1

Brivio: 'Gebrek aan klantenteam maakt het lastiger om junioren te promoveren'

Brivio: 'Gebrek aan klantenteam maakt het lastiger om junioren te promoveren'

Davide Brivio heeft toegegeven dat hij het lastig vindt dat Alpine geen klantenteam meer heeft in de Formule 1. Zo laat hij tegenover RaceFans weten dat het zo wel erg lastig wordt om een juniorcoureur te plaatsen bij een team, zodat ze de laatste stap omhoog in de autosport kunnen maken naar de Formule 1.

Alpine heeft dit jaar haar opleidingsteam nieuw leven in geblazen door de omdoping van Renault naar de huidige naam en gaat verder met coureurs als Guanyu Zhou, Christian Lundgaard en Oscar Piastri in het talentenprogramma van het team. Alle drie komen ze dit jaar uit in de Formule 2 en Piastri maakt dit jaar zijn debuut in die klasse nadat hij vorig jaar kampioen werd in de Formule 3.

Of we één van de drie coureurs snel in de Formule 1 zullen zien, is dan ook nog maar de vraag. Doordat McLaren wisselde naar Mercedes-motoren heeft Alpine alleen nog haar eigen team over voor één van de junioren. Concurrenten Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing hebben allemaal teams waar zij één van hun talenten kunnen stallen. Denk aan George Russell bij Williams, Mick Schumacher bij Haas en Yuki Tsunoda bij AlphaTauri.

Brivio ontevreden met situatie van junioren

Brivio, dit jaar racing director van het Franse team, is dan ook niet blij met de situatie waarin zijn team zich momenteel bevindt: 'Het is logisch dat het lastiger is om een talent te stallen in de Formule 1 als je geen klantenteams hebt. Nu moeten we ervan uitgaan dat eentje bij het hoofdteam terecht zou moeten komen, maar dat is nou eenmaal niet zo makkelijk.'

Brivio heeft een rijke geschiedenis als het gaat om jonge talenten een kans geven. Zo stond hij vorig jaar in de MotoGP bij Suzuki aan de basis van de titelwinst van de 23-jarige Joan Mir in slechts zijn tweede jaar in de hoogste klasse. Desondanks wil Brivio niet zomaar talenten promoten naar de Formule 1: 'Er komt een volgende, geweldige generatie aan, maar wij zitten momenteel met Fernando Alonso. Hij is niet meer jong, maar wel ervaren en dat is nou eenmaal ook belangrijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws