Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022?

Na een bijzondere vrijdag gaat men in Groot-Brittannië op zaterdag kwalificeren. Het schema verschilt dus van het schema van vorig jaar, toen Circuit Silverstone een sprintrace huisvestte. Dit jaar wordt er 'gewoon' op zaterdag gekwalificeerd, en wegens een uurtje tijdsverschil tussen Nederland en Groot-Brittannië gaan de pitlichten om 16.00u Nederlandse tijd op groen.

Daarmee is de starttijd dus ietwat anders dan de starttijd die doorgaans aangehouden wordt. Voor de meeste Europese races geldt namelijk dat een uurtje eerder de pitlichten op groen gaan. Op Circuit Silverstone zullen de coureurs aan het einde van de middag de baan oprijden om de startplek te bepalen, en er belooft spektakel aan te komen.

De reden hiervoor is dat het waarschijnlijk gaat regenen. De heren moeten het uitdagende Britse asfalt dus overmeesteren wanneer het nat is. Tijdens de eerste vrije training werd al duidelijk dat zo'n natte baan een serieuze uitdaging vormt, en ongelukjes zitten in een klein hoekje wanneer het asfalt glad is. Dit wordt dus een kwalificatie die je niet wil missen.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022?
Er hangen heel het weekend al donkere wolken boven Circuit Silverstone.

Verstappen in Silverstone

Verstappen gaat een weekend in op een circuit waar hij al eenmaal wist te winnen, maar ook uitvalbeurten gekend heeft. Tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan van de F1, in de door het coronavirus getroffen 2020-kalender, wist Verstappen tegen verwachting in te zegevieren door uitstekend met zijn bandendegradatie om te gaan.

In 2021 ging het hem minder goed af en vatte zijn titelstrijd met Lewis Hamilton vlam tijdens het Britse Grand Prix-weekend. In Copse corner kwamen de twee topcoureurs elkaar tegen in de hoofdrace, Verstappen werd van het circuit getikt en raakte met 52 g de muur. Hamilton won uiteindelijk de wedstrijd en vierde zijn zege uitbundig, wat hem door de Verstappens niet in dank af werd genomen. Dit jaar staat ons een vervolg te wachten.

Kwalificatie Groot-Brittannië live kijken?

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op kwalificatie Groot-Brittannië

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws