Schmidt ziet het somber in voor Ferrari: 'Motorproblemen zijn niet makkelijk op te lossen' Formule 1
Formule 1

Schmidt ziet het somber in voor Ferrari: 'Motorproblemen zijn niet makkelijk op te lossen'

Schmidt ziet het somber in voor Ferrari: 'Motorproblemen zijn niet makkelijk op te lossen'

De Grand Prix van Azerbeidzjan had het weekend moeten vormen waar Ferrari terug zou slaan na een teleurstellend raceweekend in Monaco. Het tegenovergestelde werd werkelijkheid voor de Italianen. Beide auto's vielen uit, waarvan concurrent Red Bull Racing optimaal profiteerde. De betrouwbaarheid van de Ferrari, met name de krachtbron, laat te wensen over. Volgens F1-journalist Michael Schmidt heeft Ferrari een groot probleem.

'Voor Ferrari is het erg zorgwekkend dat steeds verschillende motoronderdelen het begeven. Bij Charles Leclerc begaf de verbrandingsmotor het, terwijl bij andere teams met Ferrari-motoren de overige onderdelen het begaven', aldus Schmidt bij Auto, Motor und Sport. 'Het zijn meerdere problemen en dat zorgt ervoor dat de oplossing ook niet eenvoudig is. Dit kan Ferrari het wereldkampioenschap kosten.' In het constructeurskampioenschap heeft Ferrari reeds een achterstand van tachtig punten op Red Bull en ook in het rijderskampioenschap is de leiding uit handen gegeven.

'Nu is de vraag hoe ze reageren. Vorig seizoen had Lewis Hamilton ook veel motoren nodig, maar hij maakte desondanks nog kans op de titel.' Leclerc zal voor de Grand Prix van Canada wederom enkele nieuwe onderdelen moeten gebruiken, waardoor een gridstraf op termijn onvermijdelijk lijkt. 'Het is niet erg om wat meer motoren te steken, maar dan moet je wel weten dat die nieuwe motoren heel blijven, zodat je niet iedere week gridstraffen oploopt.'

'Motorproblemen lastig oplosbaar'

Het feit dat de problemen motorisch van aard zijn, helpt niet mee voor Ferrari volgens de Duitse expert. 'Motorproblemen zijn minder makkelijk op te lossen dan aerodynamische problemen. Eerst moet je het probleem kunnen identificeren en dan begint het testen. Voordat dan nieuwe onderdelen gebouwd zijn, ben je weer een hele tijd verder.' Met veel races kort achter elkaar richting de zomer, heeft Ferrari nu echt een probleem. 'Ze moeten er snel achter komen wat er aan de hand is, zodat ze daar een nieuwe motor op aan kunnen passen. Anders blijven ze nieuwe motoren steken.'

'Nog steeds de sterkste wagen'

Ondanks de betrouwbaarheidsproblemen is het seizoen nog niet verloren voor de Italianen. 'De Ferrari is ondanks alles nog steeds de snelste wagen en het meest aangenaam om te rijden. Op ieder circuit, met iedere temperatuur zijn ze gewoon snel, dus je kunt ze zeker nog niet afschrijven', zo luidt de conclusie van Schmidt. Wel is er veel werk aan de winkel en moeten de Italianen terugslaan in Canada om aansluiting te behouden bij leider in het kampioenschap Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws