Vettel over Verstappen: 'Zijn agressiviteit is één van zijn sterkste punten' Formule 1
Formule 1

Vettel over Verstappen: 'Zijn agressiviteit is één van zijn sterkste punten'

Vettel over Verstappen: 'Zijn agressiviteit is één van zijn sterkste punten'

Sebastian Vettel denkt niet dat de Formule 1 momenteel een wisseling van de wacht doormaakt. De coureur van Aston Martin ziet dat Max Verstappen en Charles Leclerc, die beiden 24 jaar oud zijn, strijden voor de wereldtitel, maar Vettel stelt ook dat de oudere generatie voor zeges had kunnen strijden met het juiste pakket. In de titelstrijd hoopt de Duitser dat Leclerc zo lang mogelijk mee kan doen, terwijl hij ook een voordeel ziet in de rijstijl van Verstappen.

Ferrari heeft op dit moment een auto die kan meestrijden om beide wereldkampioenschappen. Leclerc is een voormalig teamgenoot van Vettel, en de viervoudig wereldkampioen wenst de Monegask het allerbeste toe. 'Er zijn heel veel goede jonge coureurs in de Formule 1', begint Vettel tegenover Stats Perform. 'Charles is daar natuurlijk één van. Hij zit nu in een goede auto en dat verdient hij. Hopelijk is de auto goed genoeg om hem tot het einde mee te laten doen in de strijd om de titel.'

Het gevecht lijkt dit jaar te gaan tussen Leclerc en Verstappen. Echter heeft Sergio Pérez zich de afgelopen weken ook van zijn beste kant laten zien. Vettel ziet een voordeel in de rijstijl van Verstappen. 'Zijn agressiviteit is één van zijn sterkste punten. Natuurlijk heeft hij hierin ook wat fouten gemaakt, maar die maken we allemaal.' Vettel heeft meerdere aanvaringen gehad met de Nederlander, maar hij denkt dat leeftijd geen rol speelde. 'Die gasten zitten ook al een tijdje in de Formule 1, dus het is allemaal niet nieuw voor hen.'

Vettel wil niks weten van wisseling van de wacht

De titelstrijd gaat momenteel tussen coureurs van de nieuwe generatie. Toch denkt Vettel dat er nog voldoende talent te vinden is bij de oudere garde. 'Momenteel hebben we in het veld meerdere coureurs die, met het juiste pakket, kunnen strijden voor overwinningen. Je zag ook dat Lewis (Hamilton, red.) vorig jaar tot de laatste ronde mee kon doen voor de titel. Het hangt gewoon van de situatie af, maar we zien meerdere oudere coureurs. Kijk maar naar Fernando (Alonso, red.), Lewis en mijzelf', aldus de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws