ICE en turbo Leclerc onherstelbaar beschadigd, gridstraf hangt in de lucht voor Ferrari Formule 1
Formule 1

ICE en turbo Leclerc onherstelbaar beschadigd, gridstraf hangt in de lucht voor Ferrari

ICE en turbo Leclerc onherstelbaar beschadigd, gridstraf hangt in de lucht voor Ferrari

De interne verbrandingsmotor (ICE) en de turbo van de Ferrari-krachtbron van Charles Leclerc die het in de Grand Prix van Azerbeidzjan begaven, kunnen niet meer gebruikt worden. De Italiaanse tak van Motorsport.com meldt dat het team in Maranello erachter is gekomen dat de twee onderdelen van de Ferrari-motor onherstelbare schade hebben opgelopen. Dat gaat in de aankomende races een probleem opleveren voor Ferrari, aangezien Leclerc in Baku de laatste turbo van de pool heeft gebruikt.

Voor Ferrari zorgde de Grand Prix van Azerbeidzjan opnieuw voor tranen. De Italiaanse renstal verloor in de negende ronde Carlos Sainz aan een hydraulisch probleem. De coureur moest zijn auto stilzetten waarna de virtual safety car naar buiten werd gebracht. Het team van Leclerc reageerde snel en haalde de coureur naar binnen voor een bandenwissel. Red Bull Racing bracht haar coureurs niet naar binnen, waardoor Leclerc even later, toen Sergio Pérez en Max Verstappen wel naar binnen gingen, aan de leiding van race lag.

In de negentiende ronde werd de auto van Leclerc in beeld gebracht en de bolide werd gevolgd door een rookwolk. De Monegask begon voor het vierde weekend op rij vanaf poleposition en opnieuw wist hij de race niet als winnaar te eindigen. In het onderzoek naar de motoronderdelen is het dus van kwaad tot erger gegaan. De interne verbrandingsmotor en de turbo zijn onherstelbaar beschadigd. Eerder ging de tweede turbo van Leclerc al stuk tijdens de Grand Prix van Spanje.

Gridstraf wacht op Leclerc

Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan had het team van Ferrari de derde turbo uit de pool gestoken in de auto van Leclerc. De Formule 1-teams mogen gedurende het seizoen gebruik maken van drie turbo's. Als een vierde turbo wordt gestoken dan levert dat een gridstraf op. Die straf hoeft echter nog niet te komen tijdens de aankomende race in Canada. Leclerc kan nog terugvallen op zijn allereerste turbo, maar die heeft natuurlijk al wat kilometers gereden. In de toekomst wordt het zeker wel een probleem voor Ferrari. Leclerc heeft al meerdere motoronderdelen gebruikt en een gridstraf is dus niet ver weg.

Motoronderdelen Leclerc voorafgaand aan GP Azerbeidzjan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws