Schumacher looft Hülkenberg en hoopt op permanent zitje ten koste van Stroll, ook support hij Vettel Formule 1
Formule 1

Schumacher looft Hülkenberg en hoopt op permanent zitje ten koste van Stroll, ook support hij Vettel

Schumacher looft Hülkenberg en hoopt op permanent zitje ten koste van Stroll, ook support hij Vettel

Nico Hülkenberg viel gedurende de eerste twee Grands Prix van 2022 als reservecoureur in voor de met corona kampende Sebastian Vettel. Verder dan een P17 in Bahrein en een P12 in Saoedi-Arabië kwam het niet voor de Duitser, maar toch mag hij blij zijn met zijn resultaten. Met zo weinig voorbereiding op, en praktische kennis over de AMR22 kwam hij snel op tempo. Ralf Schumacher vindt zelfs dat hij dat Aston Martin-stoeltje zou moeten behouden, maar niet in plaats van Vettel.

Schumacher is tegenwoordig Formule 1-analist- en expert bij Sky Sports Duitsland. In een column voor het medium deelt hij zijn visie en mening over van alles en nog wat in de wereld van de Formule 1. Ook Hülkenberg kwam ter sprake en hij windt er geen doekjes om: 'Aston Martin moet Hülkenberg behouden', schrijft hij. En waar hij nu nog inviel voor zijn landgenoot, zou volgens Schumacher Lance Stroll beter een 'andere hobby' kunnen zoeken.

'Hülkenberg kan duidelijk een meerwaarde zijn en heeft zich in de race opnieuw aanzienlijk verbeterd ten opzichte van Bahrein. En dit ondanks het feit dat zijn bandenstrategie werd beïnvloed door de eerste safety car. Hij heeft het geweldig gedaan, petje af.' De Aston Martin met startnummer 27 begon immers op de harde band, maar de timing van de safety car was slecht voor hem. 'Er zijn eigenlijk maar twee mogelijkheden: Of hij is al jaren onderschat of de huidige vaste coureurs moeten worden heroverwogen', vervolgt de analist.

'Ik heb het idee dat Vettel liever stopt dan constant achteraan rijdt'

Schumacher is ervan overtuigd dat Vettel iets meer uit een zwakke auto kan halen, want dat is de Aston Martin op dit moment nu eenmaal. Hij ziet hem het liefst wél in de auto, maar maakt zich zorgen. 'Ik kan alleen maar hopen op Vettel, ook omdat ik altijd een beetje bang ben dat hij liever op een gegeven moment stopt voordat hij gewoon permanent achteraan rijdt. Maar nu hoop ik hem over twee weken terug te zien in de cockpit in Melbourne.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws