Schumacher stelt dat 'het Mercedes-schip nu al is gezonken' Formule 1
Formule 1

Schumacher stelt dat 'het Mercedes-schip nu al is gezonken'

Schumacher stelt dat 'het Mercedes-schip nu al is gezonken'

Ralf Schumacher denkt dat het seizoen van Mercedes al over is voordat de Duitse renstal überhaupt aan het 2023-seizoen is begonnen. Volgens de Duitser maakte de W14 niet bepaald een goede indruk tijdens de testdagen in Bahrein. Schumacher denkt niet dat het team een goede uitgangspositie heeft voor het nieuwe seizoen. De 47-jarige heeft het te doen met Lewis Hamilton, die wellicht opnieuw een teleurstellend seizoen aangaat.

Mercedes kwam niet met het beste rapport uit de testdagen van Bahrein. De W14 viel op de donderdag niet op en op de vrijdag viel de bolide zelfs een gedeelte van de dag stil. Op de zaterdag sloeg Mercedes echter wel weer terug, de zevenvoudig wereldkampioen wist er nog een aantal zeer goede rondes uit te halen. 'Het is jammer voor hem', zegt de zesvoudig Grand Prix-winnaar over Hamilton, geciteerd door de Duitse tak van Motorsport.com. 'Natuurlijk zou hij - als je naar Fernando Alonso kijkt - lang kunnen racen, maar de vraag is, als hij altijd achterop raakt, is de motivatie er dan nog?' vraagt Schumacher zich af.

Enkelvoudig wereldkampioen Jenson Button stelde dezelfde vraag, aangezien de Brit ervaring heeft met teleurstellende resultaten na een succesvolle tijd. 'Het lijkt erop dat Mercedes heel veel pech heeft. Ze haalt de doelen niet, of ze stelt de verkeerde doelen omdat de auto weer moeilijk te besturen was.' Schumacher vermoedt dat het wederom een moeilijk jaar wordt voor Mercedes, waardoor hij denkt dat het Mercedes-schip al is gezonken voordat het nieuwe seizoen is begonnen. George Russell kon vorig jaar wat beter met de problemen van de auto overweg, maar alsnog maakt dat het niet veel makkelijker voor de Duitse renstal.

De W14 lijkt met dezelfde problemen te kampen als de W13

Uit de analyse van de longruns en de racesimulaties bleek dat Mercedes zelfs op Aston Martin wat achterstand op kan lopen. De W14 is moeilijk te besturen, lijkt niet genoeg downforce te hebben en kan, net als vorig seizoen, de topsnelheden op de rechte stukken niet bijhouden. 'De coureurs zijn vaak aan het vechten (met de auto, red.), Lewis (Hamilton, red.) reed vaak over de kerbs. Ik denk dat er nog wat werk aan de winkel is bij Mercedes', somt Schumacher op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws