'Misschien houdt Mercedes ons allemaal voor de gek en staan ze aankomend weekend weer vooraan' Formule 1
Formule 1

'Misschien houdt Mercedes ons allemaal voor de gek en staan ze aankomend weekend weer vooraan'

'Misschien houdt Mercedes ons allemaal voor de gek en staan ze aankomend weekend weer vooraan'

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer vermoedt dat Mercedes de rest van de grid voor de gek houdt en dat ze wellicht het aankomende weekend in Bahrein gewoon weer vooraan staat. De Brit merkte op dat de Duitse renstal niet echt teneergeslagen leek van hun huidige achterstand. Terwijl Mercedes erkende dat de testdagen niet helemaal soepel verliepen, lijkt ze te accepteren dat ze achter Red Bull Racing staat.

De Oostenrijkse renstal kwam met de meest gunstige cijfers uit de wintertestdagen in Bahrein. Tijdens het aankomende weekend zal de grid opnieuw op het circuit van Bahrein staan, maar dit keer voor de eerste race van het seizoen. De sterke start van Red Bull voorafgaand aan het 2023-seizoen liet sommige teams wel even schrikken, maar Mercedes leek zich er juist in te schikken volgens Palmer. 'Ik kijk naar Mercedes en zie niet per se dat ze terneergeslagen zijn door het feit dat ze mogelijk nog een jaar moeten jagen', stelt Palmer in The Chequered Flag-podcast. 'Misschien houden ze ons allemaal voor de gek en staan ze aankomend weekend gewoon weer vooraan', gaat de Brit verder.

Na afloop van de testdagen vermoeden sommigen dat Mercedes zich schuldig maakte aan sandbaggen, maar aan de andere kant was er wel heel weinig tijd om de ware prestaties van de W14 te verbloemen. 'Het lijkt er echter op dat ze accepteren dat ze achter Red Bull staan in plaats van dat ze zich er zorgen om maken', vervolgt Palmer. Mercedes had wel even kopzorgen om een aantal dingen betreffende de auto, aangezien de bolide op de vrijdag stilviel, maar op de zaterdag klokte Lewis Hamilton goede tijden. 'Iedereen lijkt te denken: we komen er uiteindelijk wel. Dat zegt een Mercedes-team dat het meest dominant is geweest in de geschiedenis van de Formule 1. Ze hebben zoveel middelen en mogelijk de beste line-up van de grid. Nog een jaar als vorig seizoen zou zeker niet goed zijn.'

Palmer wijst op het feit dat Mercedes een degelijk tempo had na de zomerstop van 2022

Na de zomerstop van het 2022-seizoen ging het beter met de renstal uit Brackley. In Zandvoort konden ze Red Bull competitie bieden. Richting de slotfase van het seizoen ging het nog beter. 'Ze wonnen in Brazilië, ze pushten Red Bull in Mexico tot het uiterste en in Zandvoort hadden ze ook al de snelheid om te winnen', benadrukt Palmer. 'Op Silverstone maakten ze ook al een goede kans. Dat momentum lijken ze niet mee te nemen naar het begin van het nieuwe seizoen. Ze lijken weer teruggezakt te zijn', sluit Palmer af, die dus niet helemaal zeker is wat Mercedes ervan gaat maken tijdens het aankomende weekend in Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws