Schumacher: 'Weet niet of Red Bull in hoger beroep gaat, maar de FIA is streng tegen ze' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Weet niet of Red Bull in hoger beroep gaat, maar de FIA is streng tegen ze'

Schumacher: 'Weet niet of Red Bull in hoger beroep gaat, maar de FIA is streng tegen ze'

Ralf Schumacher denkt niet dat Red Bull Racing de gridstraf van Max Verstappen aan gaat vechten. Na de tijdstraf van Lewis Hamilton besloot de Oostenrijkse renstal zich te verzetten tegen de keuze van de wedstrijdleiding. Een vergelijkbare aanpak verwacht de Formule 1-expert deze keer niet. Daarnaast verwacht de voormalig Williams-rijder dat de gridstraf van de Nederlander de weg naar de honderdste Grand Prix-overwinning van Hamilton open legt.

'Ik weet niet of Red Bull in beroep gaat tegen de straf, maar de FIA is natuurlijk zeer streng tegen ze. Ik denk dat ze de straf daarom maar zullen moeten accepteren', zo opent Schumacher in zijn column voor Sky Sports Deutschland. Na de Britse Grand Prix kwam het team van Verstappen voor de dag met bewijsmateriaal in de vorm van data vergaard door testcoureur Alexander Albon. Het bleek niet voldoende om de stewards te overtuigen.

De straf is daarnaast volgens de Duitser niet dusdanig zwaar dat Red Bull en haar Nederlandse coureur er wakker van liggen. 'Die drie plaatsen straf zullen over het algemeen geen enorm probleem vormen voor Verstappen, hoewel inhalen in Sochi natuurlijk lastig is.' Daarmee spreekt hij Red Bull-adviseur Helmut Marko tegen, die vindt dat op Sochi Autodrom er juist inhaalmogelijkheden genoeg zijn.

Al zou Verstappen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Rusland dus op de eerste plaats eindigen, hoger dan P4 komt hij niet. Zodoende schuift Hamilton sowieso naar voren als hij achter de Limburger eindigt op zaterdag. Schumacher: 'Dat is het voordeel dat Hamilton daar heeft, hoewel we niet moeten vergeten dat er nog motorwissels aan zitten te komen.' Kiest Red Bull voor een motorwissel in Rusland dan neutraliseren ze dus als het ware de gridstraf van Verstappen.

Zware opgave voor Verstappen

Sochi wordt hoe dan ook een zware opgave voor Verstappen, voorspelt de broer van Michael Schumacher. 'In Sochi is een overwinning voor Hamilton waarschijnlijk. Red Bull kon in Monza de McLarens niet eens inhalen', gebruikt hij om zijn punt kracht bij te zetten. Een valide punt, maar minder relevant als je beseft dat ook Mercedes nauwelijks langs de papajaoranje bolides kwam op het Italiaanse asfalt nabij Milaan.

Verstappen lijkt over het algemeen in 2021 op het circuit het voordeel te hebben ten opzichte van Hamilton, ook qua rijstijl. Zodoende zou hij ook in Rusland wat uit kunnen halen, als hij maar dichtbij genoeg komt. 'Verstappen is wat agressiever op het circuit, maar als hij zijn banden op rijdt in de achtervolging, wordt het voor hem een lastig verhaal om Mercedes bij te halen.'

Tenslotte weet Schumacher dat Mercedes in de vorm van Valtteri Bottas nog een troef achter de hand heeft. De Fin lijkt ontketend sinds zijn overstap naar Alfa Romeo definitief is. 'Als Bottas, overigens de man van afgelopen weekend in Monza, zo doorgaat, dan gaat hij Verstappen belangrijke punten kosten', concludeert hij. Al met al hoeven de Verstappen-fans volgens de analist dus niet teveel te verwachten van het eerstvolgende F1-evenement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws