Seidl 'heel tevreden' over de race van Ricciardo: 'Hij vloog op de zachte banden' Formule 1
Formule 1

Seidl 'heel tevreden' over de race van Ricciardo: 'Hij vloog op de zachte banden'

Seidl 'heel tevreden' over de race van Ricciardo: 'Hij vloog op de zachte banden'

Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, laat weten dat de zevende plaats van Daniel Ricciardo in Mexico veel betekent. Zowel voor het team, dat hard vecht om de vierde plaats in het kampioenschap, als de coureur zelf, die geen stoeltje heeft voor volgend jaar.

Het weekend in Austin was voor de Australiër erg slecht en hij gaf aan dat 'als je denkt dat het niet slechter kan, het toch nog slechter wordt'. Echter wist de coureur in Mexico een goed resultaat neer te zetten. 'Als we naar zijn weekend kijken, zat hij vanaf de eerste ronde op het tempo van Lando (Norris, red.)', begint Seidl bij Sky Sport Deutschland.

'Tijdens de kwalificatie had hij de pech dat hij net Q3 miste, maar hij heeft zich overal goed gevoeld', vervolgt de teambaas van McLaren. Wel erkent Seidl dat Ricciardo op een goede bandenstrategie zat. 'De joker was de laatste stint op de zachte banden. Hierdoor kon hij de één na de ander inhalen', is de Duitser tevreden. 'Hij deed het geweldige en hij vloog op de zachte banden. Ondanks de straf van tien seconden wist hij als zevende te finishen. Daarom zijn we heel tevreden', voegt de 46-jarige eraan toe.

Seidl: 'Het was belangrijk voor hem en ons'

Het resultaat is van groot belang voor met name het constructeurskampioenschap. 'Het was belangrijk voor hem en voor ons. We hebben belangrijke punten binnengehaald, namelijk veel meer dan Alpine', ligt Seidl toe. McLaren heeft momenteel een achterstand van slechts zeven punten op de Franse renstal en zal de laatste races alles op alles zetten om die vierde plek te veroveren.

'Het zal belangrijk zijn dat we in de laatste twee races voor onszelf zorgen en twee nette races rijden', gaat Seidl verder. 'Betrouwbaarheid zal een belangrijke rol spelen. We hebben een goede auto, een goed team en twee goede coureurs. Hopelijk kunnen we het gevecht open houden tot de laatste ronde in Abu Dhabi en het uiteindelijk winnen', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws