Albers over 'lulverhaal' rondom Pérez: 'Verstappen is de bandenfluisteraar' Formule 1
Formule 1

Albers over 'lulverhaal' rondom Pérez: 'Verstappen is de bandenfluisteraar'

Albers over 'lulverhaal' rondom Pérez: 'Verstappen is de bandenfluisteraar'

Christijan Albers denkt dat Max Verstappen afgelopen weekend heeft laten zien dat hij juist de bandenfluisteraar is en niet zijn teamgenoot Sergio Pérez. De regerend wereldkampioen wist op de mediums constante rondetijden neer te zetten, waardoor hij uiteindelijk Lewis Hamilton op een veilige afstand kon houden. Albers snapt, door de karakteristieken van het Autódromo Hermanos Rodríguez, dat Mercedes de grootste tegenstander was van Red Bull Racing in Mexico.

In de afgelopen seizoenen heeft Pérez laten zien dat hij heel erg goed op de banden kan passen. Albers denkt echter dat Verstappen beter is in het managen van de banden. 'Mensen zeggen altijd dat Checo zo goed is voor zijn banden, maar dat is gewoon een lulverhaal', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij De Telegraaf-podcast. 'Max is gewoon weer de bandenfluisteraar.' Albers heeft daar echter geen specifieke verklaring voor. 'Als coureur zelf weet je vaak ook niet hoe het komt. Je hebt het wel of je hebt het niet.'

Pérez wilde zich op het Autódromo Hermanos Rodríguez natuurlijk bewijzen voor zijn thuispubliek. 'Pérez was in het begin gewoon te gretig. Daardoor vroeg hij gewoon veel meer van zijn banden. Hij was veel harder voor het rubber dan Max. Dan kan je natuurlijk wel de snelste ronde neerzetten, maar dat kost je gewoon aan het einde van de race.' In de slotfase verloor Pérez veel tijd ten opzichte van Hamilton en kwam ook George Russell dichterbij. De jonge Brit werd echter naar binnen gehaald om over te stappen op de softs om zo de snelste raceronde te kunnen rijden.

Albers: 'De auto van Red Bull momenteel het beste'

Dit seizoen is vooral Ferrari de tegenstander van Red Bull. In Mexico kon de Italiaanse renstal geen vuist maken, terwijl Mercedes juist ijzersterk was. 'Je moet een ideale balans zien te vinden tussen luchtweerstand en downforce. Daarin is de auto van Red Bull momenteel het beste. In Mexico krijg je door de verminderde luchtweerstand dat de Red Bull in verhouding wat minder wordt. De auto van Mercedes die maakt dan juist een sprong omhoog', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws