Shovlin bevestigt balansproblemen bij Mercedes op vrijdag in Mexico Formule 1
Formule 1

Shovlin bevestigt balansproblemen bij Mercedes op vrijdag in Mexico

Shovlin bevestigt balansproblemen bij Mercedes op vrijdag in Mexico

Andrew Shovlin, hoofd trackside engineer voor Mercedes, is overwegend tevreden met de start van zijn team in Mexico. Tijdens de eerste vrije training wist Mercedes de snelste tijd te klokken, maar in VT2 moesten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas om en nabij een halve seconde toegeven op Max Verstappen. Shovlin zegt dat Mercedes met balansproblemen kampte. Als deze opgelost zijn, hoopt hij dat het gat naar Red Bull Racing kleiner wordt.

'We hebben een aardige dag gekend. De eerste sessie was wat beter dan de tweede, maar de auto en motor lijken de hoogte van het circuit goed aan te kunnen', zo opent de Brit in een persbericht van Mercedes. De ijlere lucht heeft aerodynamische gevolgen voor de teams, terwijl de motor met minder koeling en een minder effectieve turbo werkt. Naar het idee van Shovlin heeft Mercedes zich aan deze uitdaging aan kunnen passen.

Mercedes kwam op de vrijdag veelal in actie op de rode, zachte band. Zodoende weet Shovlin niet precies hoe het concurrentievermogen van zijn renstal ligt: 'Wij besloten om ons vooral op ons eigen programma te richten om zo de snelheid over één ronde en in de long runs te bepalen. Het is duidelijk dat we tijd moeten vinden om Verstappen te verslaan over één ronde, maar we hebben nog balansproblemen op te lossen. Hopelijk zitten we er daarna dichterbij.'

'De cijfers van de long run zijn wat lastig uit te lezen want we hebben stints gereden op andere bandensets dan de concurrentie. De balans is echter oké en de harde band lijkt het goed te doen', vervolgt hij. De mediumband heeft Mercedes maar weinig gebruikt, terwijl Verstappen bijvoorbeeld hier wel een flinke stint op wist te rijden.

Mercedes tevreden met vrije trainingen op vrijdag

Al met al dus een vrijdag waar Shovlin niet extreem ontevreden mee is. 'We gingen dit weekend in met de verwachting dat het niet makkelijk zou worden en dat is dan ook precies hoe het voelt', geeft hij toe. 'Vergeleken met andere vrijdagen in Mexico is dit in ieder geval een verdienstelijke start.' Nu moeten ze de pace op zien te voeren op de zaterdag zodat ze Verstappen en Sergio Pérez van de eerste startrij kunnen houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws