Tanabe tevreden met sterke eerste trainingen Red Bull en AlphaTauri in Mexico Formule 1
Formule 1

Tanabe tevreden met sterke eerste trainingen Red Bull en AlphaTauri in Mexico

Tanabe tevreden met sterke eerste trainingen Red Bull en AlphaTauri in Mexico

Toyoharu Tanabe is tevreden met de eerste vrije trainingen van vrijdag. De technisch directeur van Honda zag dat de beide teams met Honda-motoren de trainingen goed hebben doorstaan en daarbij ook een goede snelheid toonden. De motoren hebben laten zien dat ze de ijle lucht bij het circuit goed aan kunnen en dat geeft Tanabe hoop voor de rest van het weekend. 'We gaan nu alle data meenemen om morgen vier goede auto's klaar te hebben staan.'

Tijdens de eerste vrije training stonden Max Verstappen en Sergio Pérez nog respectievelijk derde en vierde achter de twee Mercedes-coureurs. Pérez moest wat tijd inleveren tijdens de training, aangezien de Mexicaan spinde in bocht 16. Direct achter Pérez kon Pierre Gasly in zijn AlphaTauri aansluiten. In de tweede vrije training zette Verstappen de snelste tijd neer met zijn Red Bull Racing-bolide. Zijn teamgenoot kon niet boven Lewis Hamilton en Valtteri Bottas eindigen en stond opnieuw vierde.

Tanabe is tevreden met de sterke start van de twee teams en hij hoopt dat deze lijn kan worden doorgezet. Ook zag de Japanner een geweldige atmosfeer op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez, meldt Honda Racing. 'Ik ben blij dat we voor het eerst weer terug zijn in Mexico sinds 2019 en het is geweldig om al die mensen te zien juichen voor Pérez. Ik ben daarom ook blij dat beide teams de trainingen hebben kunnen voltooien zonder grote problemen. De auto's hebben een goede snelheid laten zien.'

Gridstraf voor Tsunoda

Vanaf het begin van het weekend was het al duidelijk dat Yuki Tsunoda een nieuwe krachtbron zou gaan steken. Daardoor start de Japanse rookie achteraan tijdens de race. Toch ziet Tanabe de race met veel vertrouwen tegemoet. 'We moesten kijken naar de betrouwbaarheid van de motor en op welk circuit de motor het best zou kunnen presteren. We hebben voor dit weekend gekozen, omdat onze motor hier vaak goed is. Als ik kijk naar de tijden die Tsunoda al neer heeft gezet, dan denk ik dat hij nog hoog kan eindigen zondag', concludeert Tanabe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws