Shovlin bevestigt woorden Wolff: 'Men gaat enkele zichtbare verandering op de auto zien' Formule 1
Formule 1

Shovlin bevestigt woorden Wolff: 'Men gaat enkele zichtbare verandering op de auto zien'

Shovlin bevestigt woorden Wolff: 'Men gaat enkele zichtbare verandering op de auto zien'

Andrew Shovlin heeft aangegeven dat Mercedes in de aankomende weken met zichtbare veranderingen zal komen. Het team had met de W14 gehoopt een flinke stap te kunnen zetten, maar na de Grand Prix van Bahrein werd het bij Mercedes duidelijk dat er nog werk aan de winkel is om echt een gevaar te vormen voor Red Bull Racing. Toto Wolff begon dan ook over een radicale conceptwijziging voor de W14.

De teambaas van Mercedes was na afloop van de eerste race van het seizoen duidelijk over de toekomst van het team. Het concept van de auto lijkt flink onder handen genomen te gaan worden, ondanks dat het team na afloop van vorig seizoen zich nog vasthield aan de potentie van de auto. 'Als mensen praten over het concept, dan praten ze eigenlijk over ons specifieke sidepoddesign. We hebben een flinke achterstand, dus dan is het niet gek dat je na gaat denken over radicale veranderingen', zegt Shovlin in de debrief-video van Mercedes.

'Die veranderingen zijn er niet al na één week', vervolgt de ingenieur van de Duitse renstal. Mercedes had voorafgaand aan het huidige seizoen al een B-versie van de auto klaarstaan. Daar heeft het team in de afgelopen weken dan ook mee getest. 'Er zijn heel veel uitvoerige tests die je moet doen in de windtunnel. Dus we kijken altijd naar een manier waarop we de auto kunnen verbeteren. Men gaat in de komende dagen ook enkele zichtbare veranderingen aan de bolide zien.'

Shovlin: 'Gat nog groter in de race dan in de kwalificatie'

Vorig jaar was de achterstand tijdens de Grand Prix van Bahrein ook groot, maar toen wist Mercedes nog een podium uit het vuur te slepen. Dit seizoen was dat voor de Duitse renstal al vanaf de zaterdag schier onmogelijk. 'We weten dat er nog voldoende werk aan de winkel is. Het gat in de kwalificatie was vrij groot. We lagen vijf tienden achter de teams die vooraan rijden. In de race was het gat echter nog een stuk groter. Door de bandendegradatie was het heel erg moeilijk om alles onder controle te houden', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws