Shovlin trots op Mercedes: 'Wat Hamilton dit weekend heeft laten zien, was fantastisch' Formule 1
Formule 1

Shovlin trots op Mercedes: 'Wat Hamilton dit weekend heeft laten zien, was fantastisch'

Shovlin trots op Mercedes: 'Wat Hamilton dit weekend heeft laten zien, was fantastisch'

Andrew Shovlin spreekt in een persbericht van een indrukwekkend optreden van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië. De hoofdingenieur van Mercedes keek toe hoe de Engelsman het duel met Max Verstappen aanging op Interlagos en als winnaar uit de bus kwam. Na meerdere tegenslagen voor het Duitse team is het toch nog een goed einde, zag Shovlin.

'We hebben door de jaren heen enkele indrukwekkende races van Lewis gezien. Nu hadden we niet het voordeel met de auto dat we in voorgaande jaren wel hadden, maar wat hij dit weekend heeft laten zien, was fantastisch', opent de Britse topman zijn verhaal. Door de zege in São Paulo wist Hamilton het gat met Verstappen te laten krimpen tot 14 punten met nog drie Grands Prix te gaan.

Ook over Valtteri Bottas is Shovlin zeer te spreken. De Fin werd derde, mede door een gunstige timing van de virtual safety car: 'Valtteri verloor een beetje terrein in het begin en werd opzijgezet in bocht 1, wat het hem niet makkelijker maakte voor de bochten daarna. Later wist hij echter op briljante wijze terug te komen naar het podium. De virtual safety car hielp ons en daarna kon hij ook nog inlopen op Max, waardoor we eigenlijk hadden gehoopt dat de race een paar ronden langer was.'

Shovlin trots op Mercedes

'Het was een druk weekend en hoewel de overwinning en het dubbele podium de hoogtepunten waren, was het bemoedigend om te zien dat de auto een goed tempo liet zien op een baan waar we in 2019 niet heel sterk waren', gaat Shovlin verder. 'Ook was het mooi om te zien hoe het team samen bleef gedurende dit lastige weekend. Nu kijken we vooruit naar de uitdaging dat de nieuwe baan in Qatar is en zullen we nonstop werken om daar in de best mogelijke goede vorm aan te komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws