Wolff haalt uit naar wedstrijdleiding: 'Verstappen had vijf seconden straf moeten krijgen' Formule 1
Formule 1

Wolff haalt uit naar wedstrijdleiding: 'Verstappen had vijf seconden straf moeten krijgen'

Wolff haalt uit naar wedstrijdleiding: 'Verstappen had vijf seconden straf moeten krijgen'

Toto Wolff is het duidelijk niet eens met de beslissing van de stewards door Max Verstappen geen straf te geven. De Red Bull-coureur raakte in gevecht met Lewis Hamilton, die van achteren kwam en voorbijging aan Verstappen. Uiteindelijk schoot laatstgenoemde door, waardoor Hamilton ook moest uitwijken en nog wat verder doorschoot. Verstappen behield hierdoor de leiding, maar onrechtmatig, is Wolff van mening.

'Het was echt een verkeerde verdediging van Max', begint Wolff tegenover aanwezige media in Brazilië. 'Het was absoluut een centimeter over de limiet, maar hij moest dat doen om te verdedigen. Lewis deed het nog briljanter door het contact te vermijden en de race voort te zetten. Maar het ging net over de streep, het had op zijn minst een straf van vijf seconden moeten zijn. Waarschijnlijk wist Max dat. Het is gewoon lachwekkend.'

'Ik denk dat ze sowieso een moeilijk leven hebben'

Dat wil Wolff niet meteen betrekken op de stewards. 'Ik wil niets claimen op hen', aldus de teambaas van Mercedes tegenover Autosport.com. 'Ik denk dat ze sowieso een moeilijk leven hebben. En er zijn alleen maar verliezers. Welke beslissing ze ook nemen, één team gaat chagrijnig zijn. Wat dat betreft, wil ik niet op die stoel zitten. Maar als je het hele weekend al klappen incasseert en dan ook nog eens zo'n situatie bovenop alles hebt, dan verlies je op een bepaalde manier gewoon het vertrouwen.'

Toch geeft Wolff aan wel voor harde races tussen coureurs te zijn, maar daarbij moeten de regels niet worden genegeerd. 'Ik vind het prima om hard te racen zoals vandaag. Maar als je in Mexico niemand van de baan mag duwen, en dat geldt dan ook hier, en je wordt vervolgens daadwerkelijk van de baan gereden, dan is dat gewoon niet erg consequent. We hebben het gevoel dat we het achter gesloten deuren zullen bespreken', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws