Tanabe zag Verstappen en Pérez worstelen: 'Het was voor ons een geval van schadebeperking' Formule 1
Formule 1

Tanabe zag Verstappen en Pérez worstelen: 'Het was voor ons een geval van schadebeperking'

Tanabe zag Verstappen en Pérez worstelen: 'Het was voor ons een geval van schadebeperking'

Toyoharu Tanabe is enigszins teleurgesteld dat Max Verstappen en Sergio Pérez er niet meer uit wisten te halen, maar de topman van Honda beseft zich ook dat Mercedes op een ander niveau reed. Daardoor was het voor Red Bull Racing onmogelijk om Lewis Hamilton bij te benen. Ook Valtteri Bottas was te sterk voor Pérez, waardoor de Mexicaan zelfs als vierde eindigde. Verstappen kwam niet verder dan P2.

'Het is altijd teleurstellend om niet te winnen', begint Tanabe na afloop van de race in een persbericht van Honda. 'Maar dat Max tweede werd en Checo vierde aan het eind van een zware en zeer spannende race was voor ons een geval van schadebeperking. Het is toch een goed resultaat en de punten die we hebben gescoord, inclusief de extra punten van Pérez voor de snelste raceronde, zullen heel belangrijk zijn voor het kampioenschap.'

'Beide Red Bulls kwamen goed uit de startblokken'

Wel zag Tanabe dat zowel Verstappen als Pérez een goede start kende en naar voren schoten, maar de dominantie van Mercedes nam uiteindelijk de bovenhand tijdens de race. 'Beide Red Bulls kwamen goed uit de startblokken en lagen in de beginfase op de eerste en tweede plaats, maar Mercedes kwam terug en bewees hoe sterk hun concurrenten zijn', aldus de technisch directeur van Honda.

'Pierre reed opnieuw erg goed voor AlphaTauri en reed een erg close race met de belangrijkste kampioenschapsrivalen van het team', vervolgt Tanabe over het andere Honda-aangedreven team. 'Dankzij de cruciale passeerbewegingen van beide Alpines naar de zevende plaats staan we nog steeds gelijk in punten met hen. Yuki's race werd verpest doordat hij zijn neus moest vervangen na een aanrijding in een extra stop en daar een straf voor kreeg. Maar zijn tempo tijdens het weekend was sterk.

'Het is voor iedereen een nieuwe locatie'

Dat Tsunoda uiteindelijk vijftiende werd, zegt niks volgens Tanabe. 'We verwachten dat hij zich in de komende races terug zal vechten. Nu gaan we naar Qatar voor het laatste deel van deze triple-header. Het is voor iedereen een nieuwe locatie, dus we hebben nauw samengewerkt met onze beide teams en met de Honda-staf in Japan en het Verenigd Koninkrijk om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende race', sluit de Japanner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws