Shovlin ziet groot gat naar polesitter Verstappen: 'Zullen hard werken dat te dichten' Formule 1
Formule 1

Shovlin ziet groot gat naar polesitter Verstappen: 'Zullen hard werken dat te dichten'

Shovlin ziet groot gat naar polesitter Verstappen: 'Zullen hard werken dat te dichten'

Andrew Shovlin houdt gemengde gevoelens over aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Volgens de hoofdingenieur van Mercedes liggen ze momenteel te ver van poleposition, maar hebben aanpassingen ervoor gezorgd dat er minder problemen zijn. Toch moeten Lewis Hamilton en George Russell genoegen nemen met de derde en vierde startrij, ver van polesitter Max Verstappen van Red Bull Racing.

'Het is duidelijk dat we teleurgesteld zijn dat we zo ver van poleposition liggen', begint Shovlin na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. 'Maar op vrijdag leken we er nog veel verder vanaf. Het is bemoedigend dat de auto reageerde op de veranderingen die in de nacht zijn gedaan en we zijn erin geslaagd om een paar van de problemen, zoals het bochtenwerk bij hoge snelheid, te verbeteren.'

Shovlin zag bemoedigend begin Mercedes

Dat die aanpassingen zijn werk hebben gedaan, viel Shovlin tijdens de derde vrije training al op. 'Tijdens de ochtendsessie gedroeg de auto zich voorspelbaar gezien de warmere omstandigheden.' Ook voor de kwalificatie leken ze er bij Mercedes vertrouwen in te hebben. 'Er was een beetje fine-tuning voor de kwalificatie en in het begin leek het erop dat we er goed voor stonden.'

'Naarmate de sessies vorderden, leken de anderen wat meer tempo te vinden', blikt Shovlin terug. Uiteindelijk kwam Russell niet verder dan een zesde startplek en Hamilton moest het doen met de zevende positie. 'We hadden ook maar één set banden voor het laatste deel van de kwalificatie, dus dat zorgde ervoor dat we een groter gat hadden dan we zouden willen, maar we zullen hard werken om dat te dichten', besluit Shovlin strijdvaardig.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws