Horner jubelt, maar houdt slag om de arm na fiasco van 2022: 'Belangrijk te finishen' Formule 1
Formule 1

Horner jubelt, maar houdt slag om de arm na fiasco van 2022: 'Belangrijk te finishen'

Horner jubelt, maar houdt slag om de arm na fiasco van 2022: 'Belangrijk te finishen'

Christian Horner is in zijn nopjes met de kwalificatie van zijn team voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein. De teambaas van Red Bull Racing loopt echter nog niet te hard van stapel, want vorig seizoen ging het volledig mis tijdens de race en vielen zowel Sergio Perez als Max Verstappen uit in de race, waardoor met men lege handen achterbleef. Het omzetten van de uitgangspositie in punten is dus belangrijk.

Horner had zich geen betere start van het seizoen kunnen wensen na de 1-2 in de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein, zo laat hij weten in een persbericht. 'Een geweldige start van het seizoen in wat een zeer close kwalificatie bleek te zijn. Beide coureurs wisten zich een weg naar Q3 te banen met de twee sets zachte banden', zo zag hij hoe Pérez en Verstappen probleemloos naar de laatste fase van de kwalificatie reden.

Dat in het derde gedeelte zijn beide coureurs de rest van het veld voor zouden zijn, met een poleposition voor Verstappen en een tweede plaats voor Pérez, geeft dan ook een uitstekende uitgangspositie voor de race van zondag. 'De eerste rij veroveren is de best mogelijke start voor de race van morgen, maar de punten zijn op zondag, en zoals we van vorig jaar weten, is het belangrijk om te finishen', zo hint de teambaas naar het uitvallen van zijn beide coureurs tijdens de eerste race van 2022.

Uitgangspositie omzetten in punten

Hoewel Red Bull Racing dus uit de startblokken is geschoten, weet de Brit ook dat dit pas het begin van het seizoen is en er dus nog erg veel werk te verzetten is. 'Zoals ik al zei, het is een geweldige start van de rijders en het team, maar er is nog genoeg werk aan de winkel om deze uitstekende uitgangsposities morgen om te zetten in punten', aldus Horner, die ook weet dat de punten pas op de zondag worden verdeeld.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws