Oud-aerodynamicus duidelijk over problemen Mercedes: 'Onmogelijk om vooraan te rijden' Formule 1
Formule 1

Oud-aerodynamicus duidelijk over problemen Mercedes: 'Onmogelijk om vooraan te rijden'

Oud-aerodynamicus duidelijk over problemen Mercedes: 'Onmogelijk om vooraan te rijden'

Phillip Brändle, voormalig aerodynamicus bij het team van Mercedes, ziet dat zijn voormalig werkgever het momenteel heel erg lastig heeft in de Formule 1. De bolide kampt met veel overgewicht en daarnaast is de W13 nog niet af van het hevige stuiteren. Brändle ziet dat er niet maar één oplossing bestaat voor de achtvoudig constructeurskampioen en dat het momenteel onmogelijk is voor Mercedes om vooraan mee te doen.

Mercedes heeft tot nu toe elke race me twee auto's weten te finishen, maar de Duitse renstal is totaal niet competitief. Brändle weet dat het team een zware opgave voor zich heeft. 'Mercedes kampt momenteel met veel verschillende problemen', wordt de voormalig ingenieur van de Duitse renstal geciteerd door Formel1.de. 'Er zijn vooral veel problemen met de aerodynamica. Er is gewoon niet maar één antwoord.'

'Ten eerste is de bolide van Mercedes totaal niet aan de lichte kant', vervolgt Brändle. Veel teams hebben nog steeds last van overgewicht. De extra kilo's zorgen ervoor dat er veel tijd verloren wordt gedurende een ronde. 'In de racewereld, en vooral in de Formule 1, is overgewicht een groot probleem. Elke gram die je onnodig met je mee moet zeulen, zorgt voor extra spanning op de banden. Je voelt dat in elke bocht, en op ieder moment dat je moet accelereren en remmen.'

Mercedes en porpoising

Porpoising was tijdens de testdagen het onderwerp van gesprek, maar bij Mercedes praten ze er nog steeds elk raceweekend over. De oplossing voor het probleem is niet gemakkelijk. 'Om het stuiteren tegen te gaan, moet je steeds verder van de optimale afstelling gaan. In de simulator hebben ze wel een optimale afstelling weten te creëren, maar om de race uit te rijden, moet je weg van die afstelling. Daardoor is het voor Mercedes nu onmogelijk om vooraan te racen', aldus Brändle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws