Herbert ziet belangrijke rol voor 'goede leider' Hamilton in Mercedes-crisis Formule 1
Formule 1

Herbert ziet belangrijke rol voor 'goede leider' Hamilton in Mercedes-crisis

Herbert ziet belangrijke rol voor 'goede leider' Hamilton in Mercedes-crisis

Johnny Herbert weet dat Lewis Hamilton Mercedes uit de huidige crisis kan slepen. De voormalig Formule 1-coureur zit in de zevenvoudig wereldkampioen een inspiratiebron voor de Duitse renstal. Volgens Herbert heeft Hamilton in het verleden al meerdere malen laten zien dat hij zijn renstal kan leiden door een moeilijke situatie.

Hamilton kwam als een wervelwind de Formule 1 binnen. In zijn eerste jaar in de sport wist de Brit bijna direct zijn eerste wereldtitel te grijpen. Herbert ziet dat Hamilton ijzersterk is in het motiveren van zijn team. 'Hij is altijd een goede leider geweest', stelt de voormalig coureur bij Sky Sports. 'Dat zagen we al toen hij bij McLaren binnenkwam en naast Fernando Alonso kwam te rijden. Hij liet zien hoe goed hij zichzelf kon ontwikkelen en hoe hij kon vormen binnen de renstal. Dat heeft hij ook kunnen doen binnen Mercedes.'

Momenteel zit Mercedes in een mindere fase. De auto heeft bij lange na niet de snelheid als de bolides van Ferrari en Red Bull Racing. 'Motivatie is heel erg belangrijk voor een coureur. Dat wil hij ook terugzien in de rest van het personeel. Zeker in de situatie waar Mercedes momenteel in zit. Hij werkt heel erg hard met zijn ingenieurs en de ontwerpers om erachter te komen wat er precies mis is in de auto.'

Herbert: 'Fundamenteel heeft Mercedes een goede auto'

Toch denkt Herbert dat het helemaal niet zo erg is bij Mercedes. 'Fundamenteel gezien heeft Mercedes een goede auto. Dat weten ze ook. Maar voordat ze de afstelling goed kunnen krijgen, moeten ze keihard werken.' Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor Hamilton, weet de Brit. 'Hij kan heel goed mensen inspireren. Hij kan het beste uit zichzelf halen, maar ook het beste uit het team. Dat zagen we vorig jaar ook', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws