Einde verhaal voor Sargeant in de F1? 'Hij weet dat hij niet meer voor Williams zal rijden' Formule 1
Formule 1

Einde verhaal voor Sargeant in de F1? 'Hij weet dat hij niet meer voor Williams zal rijden'

Einde verhaal voor Sargeant in de F1? 'Hij weet dat hij niet meer voor Williams zal rijden'

Het avontuur van Logan Sargeant bij Williams lijkt op zijn einde te lopen. De Amerikaan, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Britse renstal, kon niet overtuigen en krijgt maar geen constantie in zijn prestaties. Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dan ook dat Sargeant er verstandig aan doet te accepteren dat zijn tijd in de Formule 1 erop zit.

Sargeant maakte vorig seizoen zijn debuut voor Williams. Het team uit Grove besloot om de inmiddels 23-jarige Amerikaan een jaar vroeger dan gepland te promoveren vanuit de Formule 2 en de teamgenoot van Alexander Albon te maken. Door de vervroegde promotie waren ze bij Williams extra geduldig, wat Sargeant uiteindelijk een contractverlenging van één jaar opleverde.

Echter, in het tweede seizoen van Sargeant lijkt het geduld bij Williams op. De jonge coureur scoorde in 2023 slechts één punt, dit seizoen blijft het vooralsnog wachten op meer. Zijn vertrek is nog niet officieel bevestigd - mogelijk wacht teambaas James Vowles, een man met waarden en normen, tot het juiste moment om Sargeant het nieuws te vertellen. Voormalig coureur Montoya vindt alvast dat Sargeant er verstandig aan zou doen om zich op te maken voor een avontuur buiten de F1.

Over en uit voor Sargeant bij Williams

'Hij weet, ondanks dat ze het hem nog niet officieel verteld hebben, dat hij volgend jaar niet meer voor Williams zal rijden', begon de zevenvoudig racewinnaar tegenover W Radio Colombia. Montoya kwam ook nog met raad voor Williams. 'Hoe sneller ze het hem vertellen, hoe sneller Logan meer kan relaxen en zich op zijn toekomst kan focussen. Dan weet hij dat hij niet meer moet vechten voor zijn zitje.'

'Het zal voor hem ongelooflijk moeilijk zijn om in de Formule 1 te blijven', ging Montoya verder. 'Als ik hem was, zou ik eerst met andere teams praten, maar ik zou ook naar andere opties zoals IndyCar en WEC (World Endurance Championship) kijken voor volgend seizoen. Hij heeft het zwaar gehad in de F1.' De Colombiaan ziet nochtans dat Sargeant een veelbelovende coureur is, maar legt eveneens de vinger op de wonde. 'Als je kijkt naar zijn prestaties in de F3 en F2 zie je dat hij erg goed is. Als je het aan Albon zou vragen, zou hij zeggen dat Sargeant snel is. Het is jammer dat hij de domme fouten blijft opstapelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws