Sky Sports-analisten vellen oordeel over onderzoek Horner: 'Alles gedaan wat ze konden doen' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-analisten vellen oordeel over onderzoek Horner: 'Alles gedaan wat ze konden doen'

Sky Sports-analisten vellen oordeel over onderzoek Horner: 'Alles gedaan wat ze konden doen'

Martin Brundle, Damon Hill en Naomi Schiff spraken vlak na de officiële aankondiging omtrent de zaak van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner over het voorval, en volgens de analisten van Sky Sports F1 is de kans groot dat de Oostenrijkse renstal toch met een zure nasmaak te maken zal krijgen in de toekomst. Bij Sky Sports F1 spraken de drie analisten zich uit over het statement van moederbedrijf Red Bull en de toekomst van Horner bij het team.

Het was dan eindelijk zover: vlak voordat de actie op de baan serieus van start kon gaan in Bahrein kwam de uitspraak over de beschuldigingen aan het adres van Horner dan toch naar buiten. Voor velen kwam het als een verrassing, terwijl anderen het al aan zagen komen: de Brit werd onschuldig verklaard en kan mogelijk zijn werkzaamheden als teambaas weer oppakken tijdens het eerste raceweekend. De meningen blijven echter verdeeld over het voorval, en ook bij Sky Sports F1 blijven ze achter met gemengde gevoelens na het statement van moederbedrijf Red Bull.

Privacy omtrent onderzoek Horner opmerkelijk volgens Brundle 

Volgens het statement van Red Bull werd het onderzoek grondig, eerlijk en onpartijdig uitgevoerd, al is er nog wel een mogelijkheid voor de tegenpartij om in hoger beroep te gaan. Brundle leek een beetje te schrikken van de toon van het statement: 'Daarmee trekken ze een wel heel duidelijke lijn onder het geheel. Dat lijkt althans hun standpunt te zijn. Ze zijn duidelijk in hun uitspraken na dat grondige onderzoek, al die uren durende gesprekken en het doorspitten van al die documenten. Case closed, het is voorbij.' Toch denkt Brundle dat er nog wel wat haken en ogen zitten aan de gang van zaken van de afgelopen weken. 'Ik vind het wel heel opmerkelijk, want we konden nergens feiten vandaan halen en er kwamen vooral veel speculaties en roddels naar buiten die uiteindelijk dan als feiten neergezet werden. We kunnen er verder niks over zeggen en alleen maar hopen dat het statement klopt. Nu wordt het afwachten of andere betrokken partijen nog iets van zich laten horen.'

Ook Hill blijft achter met de nodige vragen na het verloop van het process, al denkt hij dat andere partijen ook nog wel met vragen zullen komen over het proces. Red Bull liet daar tot dusver nog niets over los, al begrijpt Hill wel dat het onderzoek haast onvermijdelijk was. 'Er zullen echt wel mensen zijn die denken dat de organisatie zich nu niet openstelt voor externe invloeden, maar ik denk dat ze er wel van overtuigd waren dat dit nodig was. Nu zijn ze tevreden en Horner is onschuldig verklaard, en nu kunnen ze door wetende dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.' Ook Schiff sluit zich aan bij de gedachtegang van haar collega's. 'Red Bull is een enorm bedrijf, en ongeacht of dat onderzoek wel of niet onafhankelijk was mogen we toch hopen dat ze dit uiterst serieus namen. Je loopt namelijk altijd het risico dat je het bij het verkeerde eind hebt, maar ik denk dat ze nu alles gedaan hebben wat ze konden doen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws