F1-insiders uiten zorgen over Sky-boycot Red Bull en giftige sfeer online Formule 1
Formule 1

F1-insiders uiten zorgen over Sky-boycot Red Bull en giftige sfeer online

F1-insiders uiten zorgen over Sky-boycot Red Bull en giftige sfeer online

De boycot van Red Bull Racing tegen Sky Sports F1 en de giftige sfeer tussen fans online houdt de gemoederen flink bezig. Paddock-insiders wijzen erop dat de ruimte voor het neutrale, onafhankelijke geluid verdwijnt wanneer er geen eenheid meer is tussen de verschillende partijen en betrokkenen.

In The Guardian valt te lezen hoe een anonieme topman uit de sport naar de Sky-boycot van Red Bull kijkt. In Mexico weigerden Max Verstappen, Christian Horner en Helmut Marko voor de camera van de Britse tv-zender te verschijnen. Dat heeft alles te maken met opmerkingen van verslaggever Ted Kravitz, die zei dat Lewis Hamilton beroofd was van zijn achtste titel. Ook zou Verstappen niet op normale wijze kampioen kunnen worden.

F1-fans verdeelder dan ooit

De topman, die niet met zijn naam in de Britse krant verschijnt, is geen fan van de boycot van de Red Bull-mannen. 'Ze lijken te denken dat als je niet voor ons bent, je tegen ons bent. Het laat geen middenweg, omdat je ofwel in oppositie of trouw bent', uit de persoon in kwestie zijn zorgen. Het zou bijdragen aan nog meer verdeeldheid onder fans.

Een andere paddock-insider ziet hoe het tussen fans online ook al niet meer botert. Diegene is overigens niet de enige die zo zijn zorgen heeft over het gedrag en de sfeer. 'Door de toenemende vijandigheid van fans, de giftige online sfeer, is er een groeiende bezorgdheid in de sport dat de ruimte voor een neutraal geluid is verdwenen', aldus de anonieme insider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws