Slijtageslag voor Hamilton: 'Dat is lastig met een auto die niet geweldig aanvoelt' Formule 1
Formule 1

Slijtageslag voor Hamilton: 'Dat is lastig met een auto die niet geweldig aanvoelt'

Slijtageslag voor Hamilton: 'Dat is lastig met een auto die niet geweldig aanvoelt'

Lewis Hamilton spreekt van een slijtageslag tijdens de Grand Prix van Japan. De coureur van Mercedes wist op P5 te eindigen op het circuit van Suzuka, maar daarvoor moest hij hard vechten met zijn eigen teamgenoot en de coureurs van Ferrari. Charles Leclerc eindigde op de vierde plek, waardoor de vijfde plek van Hamilton in Japan belangrijk was voor de plek van Mercedes in het constructeurskampioenschap.

Voor Hamilton werd het een vermoeiende race, waarin hij meermaals zijn teamgenoot tegenkwam. Uiteindelijk werd het gevecht met Ferrari, dat Mercedes probeert op te jagen in het kampioenschap, een stuk belangrijker. 'Ik ben echt helemaal gesloopt', zegt Hamilton bij Sky Sports. 'Ik moest echt met alles wat ik heb vechten tegen Ferrari. Ze zijn heel snel geweest de afgelopen races, dus dat zorgde voor een geweldig gevecht. Ik moest echt hard vechten om onze positie in het kampioenschap te behouden.'

'Dat is lastig als de auto niet geweldig aanvoelt', vervolgt de coureur van Mercedes. Na een uitstekend weekend in Singapore werd het vanaf de eerste training al duidelijk dat het weekend in Japan een stuk moeilijker zou zijn. De problemen van vorig jaar staken namelijk weer de kop op, tot ongenoegen van Hamilton. 'De auto stuiterde echt de hele tijd. Dan kom je op geen enkel moment in de buurt van andere auto's. Het resultaat is uiteindelijk dan geweldig, maar we hebben nog een lange weg te gaan.'

Mercedes gaat andere weg in

Toto Wolff heeft al aangegeven dat het team een andere filosofie gaat gebruiken in 2024. Daarmee hoopt het team Red Bull Racing aan te vallen. 'Er zijn dingen waar ik voor heb gevraagd en die richting zijn we ook opgegaan voor volgend jaar. Er wordt wel goed naar de punten geluisterd die George en ik maken. We hebben de beste zes maanden van ons leven nodig om het gat te dichten. McLaren heeft het wel kunnen doen, dus daar moeten we ons op focussen. Ik geloof dat mijn team het kan doen', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws