Slotfase GP Zandvoort zorgde voor flink wat stress bij Marko: 'Banden Verstappen niet op temperatuur' Formule 1
Formule 1

Slotfase GP Zandvoort zorgde voor flink wat stress bij Marko: 'Banden Verstappen niet op temperatuur'

Slotfase GP Zandvoort zorgde voor flink wat stress bij Marko: 'Banden Verstappen niet op temperatuur'

Helmut Marko zag Max Verstappen afgelopen zondag de Grand Prix van Nederland op overtuigende wijze winnen, maar de rode vlag in de slotfase zorgde nog wel even voor wat stress bij de 80-jarige Oostenrijker. Fernando Alonso kreeg zo immers de kans om Verstappen in de laatste ronden nog van de zege te beroven, maar dat gebeurde niet en de Red Bull Racing-coureur pakte daarmee zijn negende zege op rij, een reeks die van Marko nog wel even door mag gaan.

Ook in Zandvoort stond er weer geen maat op Verstappen. De regerend wereldkampioen schreef zijn thuisrace alweer voor de derde maal op rij op zijn naam en dit deed hij opnieuw op overtuigende wijze. Door de rode vlag in de slotfase werd het echter nog even spannend. De voorsprong van Verstappen verdween als sneeuw voor de zon en dus kreeg de concurrentie in de laatste ronden onverwachts de kans om voor de zege te strijden. Het zorgde voor flink wat nervositeit bij Marko.

'Deze race was erg stressvol, voor mij in ieder geval wel', zegt Marko tegen Motorsport.com. 'Dat gold vooral na de late herstart met Fernando Alonso achter ons. Wij, en dus ook de auto van Max, hebben altijd iets meer tijd nodig om temperatuur in de banden te krijgen dan Alonso in de Aston Martin. Dat zou ook iets met de bandendruk te maken kunnen hebben', legt de Red Bull-adviseur uit. 'Je kon in ieder geval zien dat Alonso alles gaf. Op een gegeven moment zat hij nog maar zes tienden achter Max, dus dat was voor mij eigenlijk de zorgwekkendste situatie van de zondag. Toen ging mijn hartslag wel omhoog. Maar goed, Max heeft ook dat perfect onder controle gehouden en toen hij de intermediates eenmaal op temperatuur had, kon hij het weer controleren.'

Reeks mag nog wel even doorgaan

De overwinning van Verstappen kwam uiteindelijk niet in gevaar en de tweevoudig wereldkampioen mocht voor de negende keer op rij op de hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen. Wat Marko betreft, trekt Verstappen die lijn in de komende races gewoon door. 'Ik hoop vooral dat het zo door blijft gaan, ik geniet wel van deze reeks', lacht hij. De negende opeenvolgende overwinning betekende tevens een evenaring van het record van Sebastian Vettel en Marko waagt zich nogmaals aan een vergelijking van het duo.

'Hij heeft persoonlijk nog altijd een goede relatie met Vettel, die hij ook als coureur hoog heeft zitten', begint Marko. 'Het zijn allebei geweldige coureurs, maar Max is natuurlijk de nieuwe generatie. En wat me bij Max nog het meest van alles opvalt, ook vergeleken met anderen, is dat hij het zo makkelijk doet. Of nou ja, zo lijkt het in ieder geval. Je hebt afgelopen weekend ook gezien hoeveel druk heel Nederland op hem legt. Maar hij staat voor de start nog even rustig met de koning te praten en blijft vervolgens onder alle omstandigheden kalm', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws