Wolff wil frustrerend weekend in Zandvoort snel achter zich laten Formule 1
Formule 1

Wolff wil frustrerend weekend in Zandvoort snel achter zich laten

Wolff wil frustrerend weekend in Zandvoort snel achter zich laten

De Grand Prix van Nederland was er voor Mercedes één om snel te vergeten. Volgens de Oostenrijker lagen er kansen, maar door strategische missers en een lekke band voor George Russell verliet het Duitse team Zandvoort met flink wat frustraties. Wolff is blij dat er komend weekend in Monza alweer een nieuwe race op het programma staat om de nare smaak van Zandvoort weg te spoelen.

Mercedes nam slechts acht punten mee vanuit Zandvoort en dat was het minste teamresultaat van het hele seizoen tot nu toe. Russell mocht de race nog wel van een keurige derde startplaats aanvangen, maar door een verkeerde strategische beslissing en een lekke band viel de Brit ver terug. De zesde plaats van Lewis Hamilton was op zich een prima prestatie, zeker als je kijkt naar zijn teleurstellende P13 tijdens de kwalificatie. Maar volgens Wolff was het Nederlandse weekend er vooral één om snel te vergeten.

Frustrerend weekend in Zandvoort

'Het was een frustrerend weekend voor ons in Zandvoort', zegt Wolff op de website van Mercedes. 'Er was zeker potentie, maar we slaagden er niet in om dit te benutten. We maakten de verkeerde keuze toen we moesten wisselen naar de intermediates en dat wierp ons ver terug. Vanaf dat moment moesten we vooral proberen om de schade te beperken', aldus Wolff die wel te spreken was over de optredens van zijn coureurs.

'Beide coureurs herstelden zich goed, maar toen kreeg George ook nog een lekke band. De gemiste kansen zijn vervelend, maar weekenden als deze motiveren ons alleen maar om nog sterker terug te komen', zegt de strijdvaardige teambaas van Mercedes. 'We hebben genoeg geleerd om mee te nemen in de volgende race. Gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten', doelt hij op de Grand Prix van Italië komend weekend. 'De circuitkarakteristieken van Monza zijn compleet het tegenovergestelde van die van Zandvoort, dus we zullen zien hoe ver we kunnen komen. Het zal ook zeker weer een spectaculaire sfeer zijn dit weekend', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws