Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen in Zandvoort: 'Hij hoeft niets meer te verbeteren' Formule 1
Formule 1

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen in Zandvoort: 'Hij hoeft niets meer te verbeteren'

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen in Zandvoort: 'Hij hoeft niets meer te verbeteren'

Max Verstappen was ook na de zomerstop weer autoritair en zet zo de zegereeks van zichzelf en zijn team genadeloos verder. Sergio Pérez beleefde een iets moeilijkere namiddag. Lang zag het er naar uit dat Red Bull met een 1-2 aan de haal zou gaan, maar daar stak de extreme regenval een stokje voor. Helmut Marko was na afloop weer zijn euforische, maar ook genadeloze zelve.

Marko kon het niet voldoende benadrukken: Verstappen is fantastisch. 'Er zijn geen punten waar Max nog op kan verbeteren', begon de Oostenrijker. 'Hij is fantastisch. Het maakt voor hem gewoonweg niet uit of het nu nat of droog is. Hij leest de race, gaat zo goed met de banden om en is de rust zelve.' Marko vond het inspirerend om te zien hoe de Nederlander de kalmte kon bewaren voor zijn thuisrace en zijn negende overwinning op rij pakte. 'De ceremonie voor de start was heel indrukwekkend, heel emotioneel. Je zou denken dat het hem (Verstappen, red.) veel druk bezorgd, maar hij lijkt er geen last van te hebben', zei Marko achteraf tegen Viaplay.

Bij Red Bull zagen ze vandaag dat de rest van het veld dichterbij is gekomen, al hadden de weersomstandigheden daar natuurlijk wel iets mee te maken. 'De concurrentie achter ons is sterker geworden. We mogen niet vergeten dat het seizoen 23 races telt. Dat betekent dat er nog steeds veel werk aan de winkel is. Het is veeleisend voor de rijders.' Maar ook op dat gebied geeft Verstappen het voorbeeld volgens Marko. 'Max blijft zo gefocust. Formule 1 is zijn leven. Misschien maakt dat hem net zo sterk.'

De druk neemt toe op Pérez

Volgens Marko had de Mexicaan vooral veel geluk vandaag en dat begon al vanaf de start van de race. 'Zijn eerste pitstop gaf hem de leiding. Daar had hij veel geluk mee', blikte de Oostenrijker terug. 'Op het einde van de race kwam hij de pits ingereden en parkeerde hij zijn wagen bijna in de muur. Dat zorgde ervoor dat hij een straf van vijf seconden kreeg.' Maar dat was nog niet alles. Marko zag ook dat Pérez niet goed omging met de weersomstandigheden voor de rode vlag. 'In de extreme regen remde hij te laat waardoor hij spinde. Hij had ook toen weer enorm veel geluk want zijn wagen was beschadigd en zonder die rode vlag had hij de race nooit uitgereden. We zetten hem onder druk om het beter te doen. We willen namelijk ook tweede eindigen in het kampioenschap', aldus een hongerige Marko.

'Al heeft de teamgenoot van Max een heel zwaar en moeilijk leven', ging de tachtigjarige verder, die naar aanleiding van de sterke prestaties van Alexander Albon dit seizoen de vraag kreeg of de Britse Thai het beter zou doen in de tweede Red Bull. 'Albon heeft zijn kans al gekregen. Hij is ongelooflijk verbeterd sinds toen, maar op het moment is er geen enkele coureur die op het niveau van Max zit.' Het oordeel van Marko kan nauwelijks duidelijker zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws