Wie kiest Verstappen als ideale teamgenoot? 'We praten er wel al eens over, maar ik zou hem kiezen' Formule 1
Formule 1

Wie kiest Verstappen als ideale teamgenoot? 'We praten er wel al eens over, maar ik zou hem kiezen'

Wie kiest Verstappen als ideale teamgenoot? 'We praten er wel al eens over, maar ik zou hem kiezen'

Max Verstappen declasseert zijn teamgenoten in snel tempo. Eerst zorgde hij ervoor dat Daniel Ricciardo andere oorden opzocht, daarna gingen Pierre Gasly en Alexander Albon voor de bijl, en nu is ook Sergio Pérez hetzelfde lot beschoren. Lando Norris, die wordt gezien als een van de beste coureurs op de grid, werd in het verleden al meermaals genoemd als de toekomstige teamgenoot van Verstappen, maar wat vindt de tweevoudig wereldkampioen daar zelf van en wie ziet hij als ideale teamgenoot?

Het antwoord op die vraag zal u misschien verbazen. Verstappen ging namelijk de sentimentele toer op en koos niemand van de huidige startgrid. 'Voor mij persoonlijk, als we het hebben over een dream team, zou ik voor mijn vader kiezen', zei de Nederlander verrassend. Jos Verstappen reed van 1994 tot 2003 ook in de koningsklasse van de autosport en dus kiest de tweevoudig wereldkampioen voor de man die hem gevormd en begeleid heeft. Vader Verstappen stak op vergelijkbare wijze als zijn zoon de neus aan het venster in de Formule 1. Hij was een veelbelovend talent en stond twee keer op het podium in het begin van zijn carrière, maar viel tijdens de jaren die volgden terug naar het middenveld en de achterkant van de grid.

Aan de andere kant zorgde die teleurstelling er tegelijk wel voor dat Jos ervoor kon zorgen dat zijn zoon niet dezelfde fouten zou maken. Dat zijn volgens Verstappen waardevolle lessen geweest. 'Mijn vader zijn carrière ging niet volgens plan, ondanks dat hij veel potentieel had', herinnert Max zich tijdens een interview met Sky Sports. 'Maar omdat hij wist wat hij fout had gedaan, probeerde hij te voorkomen dat mij hetzelfde zou overkomen. Hij wist hoe belangrijk het was om vanaf jonge leeftijd al goed begeleid te worden en de juiste mensen rondom je te hebben. Mijn vader probeerde mij voortdurend bewust te maken van de dingen die konden gebeuren in deze moeilijke en harde wereld', aldus Verstappen.

Verstappen en Norris als teamgenoten?

Zoals u misschien wel weet, zijn Verstappen en Norris goede vrienden. Volgens de Nederlander is de coureur van McLaren zelfs zijn 'beste vriend' op de grid. De Brit is, net zoals Verstappen, een rasecht talent en dus is het niet zo gek te bedenken dat Norris in de toekomst voor een topteam zal rijden. Een team zoals Red Bull Racing bijvoorbeeld. Ondanks dat Norris een langdurig contract heeft getekend bij McLaren, heeft Verstappen toegegeven dat de twee soms praten over een toekomst binnen dezelfde renstal. 'We hebben het er wel eens over', zei de Nederlander tijdens het interview. 'Hij heeft een contract met McLaren voor een lange tijd, maar we zien wel wat er gebeurt in de toekomst', sloot Verstappen het thema af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws