Steiner begrijpt niets van straf voor Hülkenberg in Monaco: 'Er was geen contact' Formule 1
Formule 1

Steiner begrijpt niets van straf voor Hülkenberg in Monaco: 'Er was geen contact'

Steiner begrijpt niets van straf voor Hülkenberg in Monaco: 'Er was geen contact'

Günther Steiner is het totaal oneens met de straf die Nico Hülkenberg tijdens de Grand Prix van Monaco van de stewards kreeg. De Duitser kwam in de openingsronde in aanraking met Williams-coureur Logan Sargeant en dat kwam de coureur van Haas op een tijdstraf van vijf seconden te staan. Steiner stelt dat er helemaal geen contact was tussen Hülkenberg en Sargeant en hij begrijpt daarom ook niets van de beslissing van de de stewards. De 58-jarige vindt dat het tijd is dat er een vaste groep stewards wordt aangesteld.

In Monaco is de openingsronde doorgaans het beste moment om een plaatsje goed te maken. In de nauwe straten van het prinsdom is inhalen namelijk erg moeilijk en Hülkenberg zag tijdens de eerste ronde een mogelijkheid om Sargeant te verschalken in de hairpin. Er volgde een oponthoud en de stewards oordeelden dat de Duitser schuldig was. De Haas-coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek.

Steiner begrijpt straf niet

Steiner snapt echter niets van de straf voor zijn coureur en hij is van mening dat Hülkenberg Sargeant helemaal niet heeft geraakt. 'Nico (Hülkenberg, red.) duikt aan de binnenkant en hij zit er eigenlijk voor. Hij gaat vervolgens de bocht in, maar ik zie geen aanrijding', laat Steiner donderdag aan onder meer ESPN weten. 'We proberen er nog steeds achter te komen. Ik probeer de situatie uitgelegd te krijgen omdat ik denk dat het helemaal verkeerd was. Het is de eerste ronde en er was geen botsing. Moeten we er dan een optocht van maken? Als je dit niet doet in Monte Carlo, dan kom je er niet voorbij.'

Steiner gaat vervolgens nog even verder met zijn tirade. 'Ik begrijp de beslissing nog steeds niet. Er was mij verteld dat je een botsing kunt zien op beeld. Ik heb naar talloze foto's gekeken, maar ik zie geen botsing. Nee, er is geen aanrijding. Hoe kun je zeker zijn van een aanrijding? En als je niet weet of het een aanrijding is of niet, wat is het dan? Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Dat is hoe de wet werkt volgens mij.'

Steiner vraagt om 'professionele' stewards

Steiner wil situaties zoals die in Monaco in de toekomst voorkomen en hij roept op om professionele stewards aan te stellen. 'Elke professionele sport heeft professionele scheidsrechters. De F1 is één van de grootste sporten ter wereld en we hebben nog steeds leken die beslissen over het lot van mensen die miljoenen in hun carrière investeren', zegt Steiner. 'Het is altijd een discussie omdat er geen consistentie is. Ik denk dat het nu tijd is. We discussiëren hier al jaren over en we komen hier altijd op terug. Elke andere sport heeft professionele scheidsrechters. In de NASCAR, IndyCar, hoe vaak hoor je daar dat er problemen zijn met de stewards of met de beslissingen van de wedstrijdleider? Maar heel zelden', aldus de teambaas van Haas.

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws