Steiner blij met terugkeer sprintrace: 'Goed dat we dit format meer gaan testen' Formule 1
Formule 1

Steiner blij met terugkeer sprintrace: 'Goed dat we dit format meer gaan testen'

Steiner blij met terugkeer sprintrace: 'Goed dat we dit format meer gaan testen'

Guenther Steiner verwacht dat het sprintrace-format in Brazilië goed tot zijn recht zal komen. Dit jaar test de Formule 1 voor het eerst met de nieuwe opzet. In Sao Paulo wordt het de derde keer dat dit format gebruikt zal worden, nadat eerder Silverstone en Monza al werden gebruikt om naar deze opzet te kijken. Volgend jaar worden de sprintraces bij zes races ingezet. 'Ik vind het een goede ontwikkeling in de sport.'

Dit jaar kent Steiner een zeer teleurstellend seizoen. De teambaas van Haas ziet dat zijn team de slechte vorm van afgelopen seizoen heeft meegenomen naar 2021. Dit jaar heeft het team twee nieuwe coureurs aangetrokken, namelijk Nikita Mazepin en Mick Schumacher. De twee rookies hebben nog geen potten kunnen breken dit seizoen en het team staat met nul punten dan ook stijf onderaan.

Toch blijft Steiner positief. 'Ik denk dat Brazilië een goede race kan worden, waarbij het sprintrace-format perfect zal werken', zegt Steiner tegenover Speedweek. 'We moeten kijken hoe iedereen reageert op het format hier op Interlagos en veranderingen aanbrengen als daar om gevraagd wordt. Ik denk dat er nog veel verbeterd kan worden aan het concept, maar ik ben tevreden dat we volgend jaar bij meer races het format gaan uittesten.'

Steiner blij met terugkeer fans

Het feit dat er weer toeschouwers aanwezig mogen zijn tijdens de Grand Prix-weekenden stemt de Oostenrijker tevreden. Ook in Sao Paulo is er een uitverkocht huis verwacht. 'Het is geweldig dat we weer terug zijn op Interlagos, maar het is nog beter dat de fans weer zijn teruggekeerd op de tribunes. We gaan nu steeds stapje voor stapje terug naar normaal. De fans horen bij de sport en ik hoop dat ze mogen blijven komen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws