Marko rekent uit: 'Als Verstappen vanaf dan alleen maar tweede wordt, is hij er' Formule 1
Formule 1

Marko rekent uit: 'Als Verstappen vanaf dan alleen maar tweede wordt, is hij er'

Marko rekent uit: 'Als Verstappen vanaf dan alleen maar tweede wordt, is hij er'

Helmut Marko ziet dat Red Bull nog een lange weg heeft te gaan om de titel te veroveren. Max Verstappen kent momenteel een voordeel van 19 punten op zijn rivaal Lewis Hamilton in de WK-stand, maar met nog vier races op de kalender is daar ook alles mee gezegd. Het is zaak om er tijdens de Grand Prix van Brazilië weer te staan.

'We leunen niet achterover, we blijven vol in de aanval gaan', begint Marko in gesprek met het Duitse RTL. Daarmee geeft hij aan dat ze de druk volop Mercedes blijven zetten. 'We willen dit kampioenschap zo snel mogelijk beslissen met absolute topprestaties, dat wil zeggen met overwinningen.'

'Dat zou een goede uitgangspositie zijn'

Over het aantal overwinningen dat nodig zal zijn, heeft Marko eerder al eens een uitspraak gedaan. 'Ik heb halverwege het jaar al aangegeven: tien overwinningen moet genoeg zijn. Als we nu in Brazilië winnen en al helemaal als we de sprintrace winnen, dan zou dat een goede uitgangspositie zijn', aldus de Red Bull-adviseur.

Mocht Verstappen inderdaad de sprintrace en de Grand Prix van Brazilië winnen en Hamilton wordt tweemaal tweede met de snelste raceronde, dan is het gat 26 punten in de WK-stand. 'Als je vanaf dan alleen maar tweede wordt, ben je er, maar dat zit niet in ons DNA en zeker niet in het DNA van Max', besluit Marko.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws