Steiner is tevreden over Haas: 'We zijn eindelijk weer een normaal team' Formule 1
Formule 1

Steiner is tevreden over Haas: 'We zijn eindelijk weer een normaal team'

Steiner is tevreden over Haas: 'We zijn eindelijk weer een normaal team'

Günther Steiner is blij dat zijn team eindelijk weer 'normaal' is. Volgens de Haas-teambaas komt het doordat de ontwikkelingsplannen van de auto voor het 2023-seizoen goed aanslaan, meldt Racefans.net. Daarnaast geeft hij aan ook tevreden te zijn met de upgrades die gepland staan voor later in het seizoen.

Tijdens het 2021-seizoen had het team van Haas ervoor gekozen om de ontwikkelingsplannen op te geven, zodat ze alvast konden beginnen aan een beter design voor de 2022-auto, vooral ook met het oog op de nieuwe technische reglementen. Het seizoen van 2021 werd dan ook afgesloten zonder punten, terwijl Haas in 2022 meteen al in de eerste race van het jaar WK-punten behaalde. Uiteindelijk eindigde de Amerikaanse renstal op de achtste plek in het klassement.

Haas ziet duidelijke verbeteringen ten opzichte van vorige seizoenen

Ongeacht de duidelijke verbeteringen in 2022 ten opzichte van de auto doordat de totale focus in 2021 alleen op de ontwikkeling van de auto lag, had Haas maar beperkte upgrades tijdens het 2022-seizoen. Alleen net voor de zomerpauze werden er echt grote aanpassingen gedaan. Steiner geeft aan dat er dit jaar wel ruimte is voor meer upgrades gedurende het seizoen.

Steiner is in ieder geval blij dat het team weer 'normaal' voelt. 'Wat er ook gebeurt, hoe we ook presteren, we zijn weer terug naar normaal', zegt de Italiaan, die geniet van de bolide die dit jaar is ontwikkeld door de Haas-ingenieurs. Volgens hem is het verschil duidelijk te zien, en 'de auto is niet te vergelijken met die van 2021.'

Volgens Steiner is het team erg aan het groeien. 'In 2021 was er natuurlijk niets qua ontwikkeling, maar we hebben een goede basis neergezet in 2022 en daar zijn we nu nog mee door aan het gaan', zegt de teambaas. 'Dit jaar zijn we dus zoals elk ander team.'

Steiner: 'Grote aanpassingen staan al gepland'

Het team is van plan om dit jaar gedurende het seizoen nieuwe onderdelen en upgrades toe te voegen, maar volgens Steiner wordt dit echt alleen maar gedaan als het team de overtuiging heeft dat de aanpassingen zorgen voor een verbetering in de performance van de VF-23. 'We hebben een goed plan bedacht', zegt Steiner, 'maar ik kan niet precies zeggen wanneer het komt, want je weet nooit hoe de ontwikkelingsfase echt verloopt.'

Volgens Steiner is het afhankelijk van de resultaten die voortkomen uit de windtunnel. 'Als daar blijkt dat we de doelen niet halen, dan schuift alles weer op, dus we kunnen geen vaste datum neerzetten waarin we de upgrades verwachten', stelt de Italiaan. Wel is hij duidelijk dat de eerste grote aanpassingen plaats zullen vinden rond de Grand Prix in Spanje. 'We zijn hard aan het werk om het voor die tijd rond te krijgen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws