Steiner kan niks met woorden Horner: 'Teams zijn blij als Red Bull races moet missen' Formule 1
Formule 1

Steiner kan niks met woorden Horner: 'Teams zijn blij als Red Bull races moet missen'

Steiner kan niks met woorden Horner: 'Teams zijn blij als Red Bull races moet missen'

Haas-teambaas Günther Steiner, wiens team nog steeds naar de budgetlimiet werkt in plaats van te moeten schalen, zegt dat het kostenplafond de concurrentie al drastisch heeft verbeterd en denkt dat het aan de grootste geldschieters is om hun budget beter onder controle te krijgen. Hij is het dan ook niet eens met het voorstel om het plafond tijdelijk te verhogen.

'Ik denk dat, zoals ik altijd zei, er op korte termijn niets zal veranderen, maar op middellange tot lange termijn denk ik dat de teams nog dichter bij elkaar zullen komen. Daarom moeten we nu niet het budgetplafond wijzigen en het verhogen, want dit is goed voor het racen op het middenveld', zei Steiner tegen Motorsport.

De budgetcap van 140 miljoen dollar van de Formule 1 is onder toenemende druk komen te staan ​​als gevolg van de stijgende inflatie en energieprijzen als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. De vracht- en elektriciteitskosten zijn bijna verdrievoudigd in vergelijking met vorig jaar, wat volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn team acht miljoen pond extra heeft gekost.

Steiner reageert op uitspraak Horner

Wolff en McLaren-collega Andreas Seidl behoren tot de teambazen die campagne voeren voor een tijdelijke verhoging van het budgetplafond om de hogere energie- en vrachtkosten te compenseren. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner suggereerde zelfs dat zijn team races zou moeten missen.

Steiner reageerde daar als volgt op: 'Ik denk dat er negen teams zijn die er heel blij mee zijn als Red Bull races moet missen, omdat ze dan geen geld krijgen volgend jaar en we het geld met negen teams kunnen verdelen. Ferrari zal zeker blij zijn als ze niet komen naar de laatste vier races! Ik bedoel, we moeten het plafond allemaal halen. Ik heb geen baan als ik tegen mijn baas zeg dat ik het einde van het seizoen niet haal. Dat is mijn taak, want als je het seizoen niet afmaakt krijg je het volgende jaar geen geld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws