Wolff hamert op inflatiecorrectie: 'Ergste wat kan gebeuren is kleine teams die koppig zijn' Formule 1
Formule 1

Wolff hamert op inflatiecorrectie: 'Ergste wat kan gebeuren is kleine teams die koppig zijn'

Wolff hamert op inflatiecorrectie: 'Ergste wat kan gebeuren is kleine teams die koppig zijn'

Toto Wolff wil dat er een compromis komt tussen de teams die voor een inflatiecorrectie zijn en teams die tegen een inflatiecorrectie zijn. Momenteel heeft de Formule 1 te maken met een stijgende inflatie, en hogere energie- en vrachtkosten. Wolff wil geen correctie zien om de huidige kosten te dekken, maar om ervoor te zorgen dat de werknemers goed betaald krijgen in de huidige situatie.

Wolff wil dat het budgetplafond behouden blijft. 'De budgetlimiet is geïntroduceerd om de teams hetzelfde budget te geven en dan moeten grote teams niet elk jaar onderhandelen over het verhogen van de limiet', zegt Wolff bij The Race. Desondanks komt ook Mercedes in de moeilijkheden door het budgetplafond. 'Ik vind dat we nu in een uitzonderlijke situatie zitten. We hebben te maken met een inflatie van ruim zeven procent. De energie- en vrachtkosten zijn ook nog eens verdrievoudigd.'

Wolff wil werknemers goed blijven betalen

Enkele teams zijn fel tegen het verhogen van de budgetlimiet. Wolff hoopt op medewerking van de kleinere teams in de sport. 'We willen te allen tijden voorkomen dat we de grote teams moeten reorganiseren. We hebben nu gewoon te maken met overmacht. Er is een oorlog gaande in Oekraïne en de consequenties die de oorlog heeft op de energieprijzen heeft niemand kunnen voorspellen. Er moet een compromis komen tussen teams die tegen een inflatiecorrectie zijn en teams die voor een dergelijke correctie zijn.'

Wolff verzekert dat het niets te maken heeft met het dekken van de huidige kosten. De Oostenrijker hoopt dat het budgetplafond verhoogd wordt voor zijn werknemers. 'We willen echt niet meer winst boeken, we willen gewoon de salarissen kunnen blijven betalen die mensen verdienen. Het ergste wat de sport kan overkomen is kleine teams die te koppig zijn. Ik wil het plafond niet verhogen om de kosten te dekken, maar ik wil gewoon dat mijn werknemers goed betaald krijgen, zeker in deze moeilijke omstandigheden', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws