Surer ziet in Pérez 'perfecte nummer twee': 'Dan moet je hem ook belonen' Formule 1
Formule 1

Surer ziet in Pérez 'perfecte nummer twee': 'Dan moet je hem ook belonen'

Surer ziet in Pérez 'perfecte nummer twee': 'Dan moet je hem ook belonen'

Marc Surer denkt dat Red Bull Racing haar handjes mag dichtknijpen met de contractverlenging van Sergio Pérez. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de Mexicaan de perfecte tweede rijder is achter teamgenoot Max Verstappen. Desalniettemin denkt Surer dat Pérez ook een een reële titelkandidaat is dit seizoen.

Pérez staat op het moment slechts vijftien punten achter Verstappen in het wereldkampioenschap. Desondanks lijken de verhoudingen duidelijk binnen het team. 'Als Pérez zo doorgaat als nu en op constante basis punten weet te scoren, dan is dat prima', zegt Surer bij Formel1.de. 'Verstappen heeft bijvoorbeeld al twee nulscores op zijn naam staan, maar als je kijkt naar de overwinningen die hij boekt, dan moet je zeggen dat Verstappen nog steeds de duidelijk nummer één is bij Red Bull.'

Surer denkt dat de uitvalbeurten van Verstappen aan het einde een probleem kunnen zijn voor de Nederlander. Zeker omdat Pérez in Melbourne achttien punten wist te scoren, terwijl Verstappen nul punten kon bijschrijven. 'Als je teamgenoot in dat soort momenten goed scoort dan kan dat een groot verschil maken aan het einde van het jaar. Dan tellen de DNF's heel erg zwaar mee, want dan verlies je al gauw 25 of achttien punten. Dus ik denk zeker dat Pérez een kandidaat is voor de wereldtitel.'

Pérez tekent nieuw contract

Tijdens de Grand Prix van Spanje leek Pérez op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen, maar hij moest Verstappen voor laten. 'Red Bull moest na Barcelona actie ondernemen', stelt Surer. Red Bull heeft het nu goed gemaakt volgens de Zwitser. 'Daar liet Pérez zien dat hij punten weg kan halen bij andere teams. Ze hebben in Pérez alles wat ze bij andere rijders eerst niet hadden. Hij is de perfecte nummer twee en dan moet je hem op een bepaalde manier belonen. Een tweejarig contract is een prima beloning', aldus Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws