Steiner stellig over Red Bull-dominantie: 'Dat zal eindigen' Formule 1
Formule 1

Steiner stellig over Red Bull-dominantie: 'Dat zal eindigen'

Steiner stellig over Red Bull-dominantie: 'Dat zal eindigen'

Guenther Steiner denkt dat er snel een einde komt aan de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen. De voormalige teambaas van Haas ziet dat andere teams het afgelopen jaar flinke stappen hebben kunnen zetten. Doordat de reglementen stabiel blijven, is er volop kans dat iemand in 2024 of 2025 Red Bull weet in te halen. Desondanks zal de sport er niet onder lijden als Verstappen blijft domineren, meent Steiner.

De concurrenten van Red Bull leven een beetje tussen hoop en vrees in. Red Bull wist vorig seizoen 21 van de 22 races te winnen, waardoor de hoop op een spannende titelstrijd al snel vervlogen was. De concurrentie hoopt dit jaar het gat te kunnen dichten en zo het gevecht met de Oostenrijkse renstal weer aan te kunnen gaan. Desondanks houdt de concurrentie er ook rekening mee dat Red Bull zelf een flinke stap kan zetten, waardoor het zijn grote voorsprong kan behouden.

Over een maand gaan de testdagen in Bahrein van start en dan zal er meer duidelijk worden over de performance van de verschillende auto's. Steiner geeft aan dat niemand zich te veel zorgen moet maken om de Red Bull-dominantie. 'Dat zal eindigen. Dit is slechts een periode, naar mijn mening', wordt de voormalige Haas-teambaas geciteerd door PlanetF1. 'Ik denk dat sommige teams dit jaar het gat zullen dichten. Kijk naar wat McLaren vorig jaar deed, zij maakten met één upgrade ook een hoop goed.'

'Het kan in elke race gebeuren dat iemand het goedmaakt, omdat de regels stabiel blijven', vervolgt de Italiaan. Steiner weet zeker dat Red Bull op een gegeven moment zijn plafond zal bereiken. Bovendien is er op de lange termijn nog meer goed nieuws voor de concurrentie. 'Er is een limiet aan wat je kunt ontwikkelen en iedereen nadert dat punt. Zeker in 2026, met de nieuwe motorregelgeving, zal er naar mijn mening een volledige verandering van alles plaatsvinden.'

Steiner ziet voldoende concurrentie voor Verstappen

Als Verstappen net zoals vorig jaar een goede auto krijgt, lijkt niemand de Nederlander van de troon te kunnen stoten. Vorig seizoen won de Red Bull-coureur slechts drie races niet. Toch verwacht Steiner wel degelijk concurrentie voor Verstappen. 'Ik denk dat de sport interessant zal blijven. Natuurlijk domineerde Max vorig jaar een beetje. Ik denk dat hij in de beste auto zit en op dit moment de beste coureur is. Maar er zijn nu ook andere goede coureurs en andere goede auto's, die dit jaar zullen opkomen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws