Voormalig Ferrari-teambaas waarschuwt Red Bull: 'Herinner je 2005 nog?' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-teambaas waarschuwt Red Bull: 'Herinner je 2005 nog?'

Voormalig Ferrari-teambaas waarschuwt Red Bull: 'Herinner je 2005 nog?'

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt waarschuwt het Red Bull-team. De Fransman hoopt dat de Oostenrijkse renstal leert van de fouten van Ferrari tijdens het 2005-seizoen, en dat Red Bull niet eenzelfde soort lot hoeft te ondergaan. Tijdens dat seizoen was het Italiaanse team namelijk, na jarenlange dominantie, niet meer competitief.

Todt was de teambaas van Ferrari tijdens de hoogtijdagen van het team in de jaren '00. Michael Schumacher wist vijf keer het wereldkampioenschap te winnen onder leiderschap van de Fransman. Todt ziet overeenkomsten tussen de dominantie van Ferrari in 2004, en de huidige situatie bij Red Bull Racing. 'Ik zie overeenkomsten tussen beide tijdperken. Red Bull heeft een winnend team gecreëerd met een coureur (Max Verstappen, red.) die buitengewoon is, zeer professioneel, intelligent en fantastisch', vertelde Todt aan de Italiaanse krant La Stampa.

Todt hoopt dat Red Bull niet hetzelfde lot staat te wachten als dat van Ferrari in 2005. 'Herinner je je 2005 nog? Hetzelfde team, dezelfde coureurs na een seizoen vol overwinningen en hoewel we Schumacher moesten missen, waren we niet meer competitief.' Na zes achtereenvolgende constructeurstitels moest Ferrari in 2005 genoegen nemen met P3, en Fernando Alonso ging er dat jaar met de coureurstitel vandoor. 'Het jaar daarop (2006, red.) waren we weer snel, maar uiteindelijk verloren we de titel door betrouwbaarheidsproblemen.' Todt waarschuwt het Oostenrijkse team om volgend seizoen geen vergelijkbare steken te laten vallen.

Todt steunt nog altijd één coureur

Todt werkt ondertussen niet meer in de Formule 1, hij stopte na 2021 als voorzitter van de FIA, maar steunt nog altijd één coureur op de huidige F1-grid. 'Vandaag de dag steun ik Leclerc', onthulde de Fransman, en vertelde ook gelijk de reden waarom hij de Monegask steunt. 'Mijn zoon volgt hem al sinds hij kartte en hij is een geweldige coureur. Hij verdient de kans om in de toekomst een wereldkampioenschap te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws