McLaren knijpt handjes dicht met voormalig Red Bull-ingenieur: 'Geeft extra kracht' Formule 1
Formule 1

McLaren knijpt handjes dicht met voormalig Red Bull-ingenieur: 'Geeft extra kracht'

McLaren knijpt handjes dicht met voormalig Red Bull-ingenieur: 'Geeft extra kracht'

De nieuwste aanwinsten van McLaren zorgen voor een hoop positieve energie binnen het team. Rob Marshall, voormalig hoofdontwerper bij Red Bull Racing, en David Sanchez, overgekomen van Ferrari, zijn dit jaar begonnen aan hun werkzaamheden in Woking. CEO Zak Brown hoopt met de nieuwste aanwinsten weer mee te kunnen doen in de strijd om wereldtitels. De Amerikaan weet echter wel dat McLaren nog een behoorlijke berg te beklimmen heeft.

McLaren gaat een spannende tijd tegemoet. Vorig jaar begon de Britse renstal nog dramatisch aan het Formule 1-seizoen. De Grand Prix van Bahrein was direct het dieptepunt voor het team uit Woking, aangezien Oscar Piastri de race niet kon voltooien en Lando Norris door een technisch mankement maar liefst zes keer de pitstraat moest opzoeken. Na enkele puntenfinishes kwam McLaren na de Grand Prix van Oostenrijk, dankzij een upgrade, pas echt op stoom.

Door de zogeheten gardening leave mochten Marshall en Sanchez tot het begin van 2024 nog niet de overstap maken naar McLaren. De Britse renstal heeft op eigen kracht de prestaties weten om te draaien in het afgelopen seizoen. De invloed van de nieuwe aanwinsten moet in de komende jaren gaan komen. 'Ik denk dat het team vorig jaar heeft laten zien waar het toe in staat is, en nu Rob en David zich hebben aangesloten, geeft dat gewoon wat extra kracht', zegt Brown tegenover Sky Sports.

'Het is nog steeds een behoorlijke uitdaging om terug te komen aan de top van het veld, maar ik heb het gevoel dat we alles in huis hebben om dat te doen. Nu moeten we alleen nog de andere negen teams verslaan, wat nooit gemakkelijk is', vervolgt de CEO van McLaren. De situatie bij de Britse renstal is dus 180 graden gedraaid ten opzichte van vorig jaar. McLaren begon het 2023-seizoen met lage verwachtingen, maar nu wil het dus, samen met Mercedes en Ferrari, Red Bull gaan uitdagen.

Brown prijst ideeën Marshall

Gezien de dominantie van Red Bull tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, lijkt er nog een flinke inhaalslag gemaakt te moeten worden. De hulp van de nieuwe mensen wordt daarin zeker gewaardeerd. 'We zijn enthousiast, het team is zeer gemotiveerd. We hadden een sterke tweede helft van het jaar in 2023 en ik hoop alleen dat we dit jaar een beetje sterker beginnen dan we deden rond dezelfde tijd vorig jaar. Rob heeft veel energie, veel ideeën en hij brengt veel waardevolle ervaring met zich mee', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws