Steiner wil contractverlening Hülkenberg 'zo snel mogelijk aankondigen' Formule 1
Formule 1

Steiner wil contractverlening Hülkenberg 'zo snel mogelijk aankondigen'

Steiner wil contractverlening Hülkenberg 'zo snel mogelijk aankondigen'

Günther Steiner hoopt snel te kunnen bevestigen dat Nico Hülkenberg zijn contract heeft verlengd bij het team van Haas. De eigenaar, Gene Haas, zal aankomend weekend aanwezig zijn bij de Grand Prix van Hongarije om over een verlenging te praten met de Duitse coureur. Steiner is blij met de huidige prestaties van Hülkenberg. De Haas-teambaas ziet dat de man uit Emmerich zijn teamgenoot, Kevin Magnussen, ook tot het uiterste weet te pushen.

Qua puntentotaal is het nog geen bijster goed jaar voor het team van Haas. De bolide van de Amerikaanse renstal doet het goed op de zaterdag, maar in de races zakken Hülkenberg en Magnussen vaak ver terug. Haas heeft in totaal elf punten weten te verzamelen en staat daarmee op een gedeelde zevende plek met Williams. Gezien de kwalificaties, en dan vooral die van Hülkenberg, had Haas er veel beter voor gestaan als de race pace ook naar behoren was.

Ondanks de tegenvallende prestaties in de races, is Steiner absoluut tevreden met de Duitser. De Italiaan hoopt dat de coureur snel een deal sluit om langer bij het team te blijven. De eigenaar van het team zal in ieder geval bij de komende race aanwezig zijn. 'We hebben gesproken over de verlenging. Maar het is fijner als je het persoonlijk kunt doen in plaats van via de telefoon of video', zegt Steiner bij Sport1. 'We zullen niet lang nodig hebben. We zijn tevreden met Nico en hopelijk kunnen we dat zo snel mogelijk aankondigen.'

Steiner: 'Hülkenberg heeft positief effect op Magnussen'

Bij Haas werkt Hülkenberg uiteraard samen met Magnussen. Ondanks een eerder akkefietje tussen beide rijders, gaat het nu uitstekend bij het team van Haas. 'Ik denk dat de toewijding van Hülkenberg ook een positief effect had op Magnussen. Kevin heeft nu een echte maatstaf en vindt dat geweldig. Als Hülkenberg sneller is, zie ik geen boosheid bij Kevin, alleen de wil om Nico te verslaan. En dat is precies wat je als teambaas wilt zien', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws