Horner: 'Verstappen heeft in 2022 aangetoond over aanpassingsvermogen te beschikken' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Verstappen heeft in 2022 aangetoond over aanpassingsvermogen te beschikken'

Horner: 'Verstappen heeft in 2022 aangetoond over aanpassingsvermogen te beschikken'

Christian Horner denkt dat Max Verstappen zich uitstekend aangepast heeft aan het 2022-materiaal. De Nederlander heeft met de RB18 een bolide toegewezen gekregen waarin hij zich minder thuis voelt dan in haar voorganger, de RB16B. Dat Verstappen inmiddels zijn gebruikelijke snelheid gevonden heeft, ziet Horner als een teken dat hij over de wereldklasse beschikt die men hem toeschrijft.

'Je rijstijl is als je handschrift. Verstappen stijl verschilt dan ook van die van Sergio Pérez', laat de Red Bull Racing-teambaas weten in een interview bij Cambridge Union. 'Verstappen rekent op een auto die snel in kan sturen en 'scherp' is aan de voorkant', voegt Horner daaraan toe. In de afgelopen generaties van de Red Bull ontwikkelde het Oostenrijkse team dan ook een bolide die die eigenschap kende.

Wanneer een team een auto ontwikkelt die aan de voorkant zeer veel downforce heeft, is het risico dat de balans aan de achterkant van de auto slechter wordt. Horner zag dit gebeuren bij de vorige generatie bolides, en gebruikt dat als deelverklaring voor het gat dat in 2021 ontstond tussen Verstappen en Pérez. 'Andere coureurs hebben daar meer moeite mee dan hij wanneer dit gebeurt.'

Verstappens aanpassingsvermogen

Dit jaar zit Pérez op snelheid een stuk dichter bij zijn collega dan in zijn eerste jaar bij Red Bull. Dat komt precies door een eerder aangekaarte verandering in het materiaal. De 2022-bolide ligt Pérez' natuurlijke rijstijl gewoon beter: 'De voorkant van de auto is dit jaar veel voorspelbaarder, wat Pérez dichter bij Verstappen heeft gebracht. Het zijn verschillende karakteristieken bij een auto die verschillende rijders goed liggen.'

'Coureurs van topklasse passen zich aan, en dat hebben we dit jaar bij Verstappen gezien. Die heeft dit jaar al aangetoond dat hij over dat aanpassingsvermogen beschikt', concludeert de teambaas. De enkelvoudig wereldkampioen kan dus rekenen op lof van het topmanagement omdat hij de bolide binnen een half seizoen onder controle heeft weten te krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws