Stroll kampt met nog een blessure: 'Heb grote teen ook gebroken' Formule 1
Formule 1

Stroll kampt met nog een blessure: 'Heb grote teen ook gebroken'

Stroll kampt met nog een blessure: 'Heb grote teen ook gebroken'

Lance Stroll heeft aangegeven dat hij niet alleen zijn pols heeft gebroken bij het fietsongeluk tijdens de winterstop. De coureur van Aston Martin rijdt momenteel met pinnen in zijn handen om het weekend zo goed mogelijk door te komen. Op vrijdag en zaterdag had hij nog duidelijk last van zijn handen, maar het wordt naar zijn gevoel wel steeds beter. Het feit dat Aston Martin een competitieve auto heeft, werkt ook verzachtend.

Twee weken voor de start van het seizoen brak Stroll zijn pols bij een fietsongeluk. Grote problemen zijn vooralsnog uitgebleven voor Stroll. 'Ik voel me oké, ik voel me goed', geeft de Aston Martin-coureur aan bij Motorsport.com. 'Er is pijn. Ik heb het twaalf dagen geleden gebroken en ben twaalf dagen geleden geopereerd, maar de artsen hebben me fit verklaard. Het voelt goed en ik kan de pijn verdragen.'

Het was nog maar de vraag of Stroll ook daadwerkelijk kon rijden tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein. De Canadees werd tijdens de testdagen vervangen door Felipe Drugovich, die stiekem toch ook wel had gehoopt op zijn officiële Formule 1-debuut. Stroll kon echter na akkoord van de artsen zijn kans grijpen. 'Als iemand me één procent kans had gegeven om hier te zijn, dan had ik die gegrepen.' Toch heeft de coureur ook last van een andere blessure. 'Ik heb de grote teen in mijn rechtervoet ook gebroken', geeft hij toe.

Stroll: 'Het hebben van een goede wagen verkleint de pijn'

Het duurde voor Stroll even om in zijn ritme te komen gedurende het weekend. Pijnvrij zal hij echter ook zondag niet zijn. 'Het wordt elke dag beter en ik ben niet zo bezorgd als een week geleden. En het hebben van een goede wagen verkleint de pijn ook.' De enkelvoudig polesitter zal vanaf de achtste plek mogen starten en verwacht geen problemen tijdens de race op het Bahrain International Circuit. 'In mijn karttijd had ik eens gebroken hielen en ribben, maar dat is alweer een tijdje geleden', aldus Stroll.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws