Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Het is zaterdag 4 maart, de dag waarop de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein 2023. Het is de eerste kwalificatiesessie van het seizoen en dus zullen we een eerste beeld krijgen van hoe de krachtsverhouding er daadwerkelijk uitziet. Hoe laat de kwalificatie begint, lees je op F1Maximaal.

In Bahrein begint de kwalificatie om 18:00u lokale tijd en gezien het tijdsverschil met Nederland, betekent dat dat de tv om 16:00u op F1TV of Viaplay moet worden gezet. Om uiterlijk 17:00u, mits er geen rode vlaggen zijn, weten we dan wie voor het eerst in 2023 op poleposition staat. Voor de kwalificatie is er nog wel de derde vrije training. Die is te zien vanaf 12:30u Nederlandse tijd.

Verstappen, Pérez, Leclerc of toch Alonso op pole in Bahrein?

En het is natuurlijk de grote vraag wie de poleposition pakt in Bahrein. Vooralsnog is het giswerk om te bepalen wie het gaat doen, maar wie de kanshebbers zijn, is wel duidelijk. Als eerste de Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez, die na de testdagen als gedoodverfde favoriet zijn weggezet. Toch had met name Verstappen op vrijdag nog wel wat moeite, maar vond hij in VT2 de aansluiting.

Met wie hij die aansluiting vond? Niemand minder dan Fernando Alonso, die ruim anderhalve tiende sneller was dan zijn mede-tweevoudig wereldkampioen. Aston Martin lijkt een zeer serieuze stap naar voren te hebben gezet en daar kan Alonso groots van profiteren. Toch moeten we ook Charles Leclerc nog niet uitsluiten. De Monegask werd vierde op vrijdag en staat bekend als kwalificatiespecialist. De Ferrari-coureur mag dus gerust als outsider voor pole worden gezien.

Kan Fernando Alonso Max Verstappen verslaan tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?
Kan Fernando Alonso Max Verstappen verslaan tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Kwalificatie GP Bahrein live kijken?

Kan Verstappen pole pakken, of wordt het toch Alonso of iemand anders? De Grand Prix van Bahrein wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Bahrein

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Poll

Wie pakt de poleposition voor de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws