Horner duldt geen egocentrisch gedrag bij Pérez en Verstappen: 'Het gaat om Red Bull' Formule 1
Formule 1

Horner duldt geen egocentrisch gedrag bij Pérez en Verstappen: 'Het gaat om Red Bull'

Horner duldt geen egocentrisch gedrag bij Pérez en Verstappen: 'Het gaat om Red Bull'

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing twee coureurs heeft waarmee het kan strijden voor de 2022-wereldtitel. Na de wereldtitel met Max Verstappen te pakken in 2021 is de Britse teambaas van plan deze titel te verdedigen. Daarnaast geeft hij aan veel te hebben aan Sergio Pérez. Wel wil hij dat de coureurs in hun oren knopen dat het team voorop staat, en niet individuele belangen.

'We maken kans', bevestigt Horner wanneer Bloomberg informeert naar de kans op een wereldtitel voor zijn renstal. 'Dit is de grootste reglementswijziging in veertig jaar. De teams hebben zich daar uitstekend aan aangepast. Na die titel vorig jaar te behalen met Verstappen zijn we erop gebrand om hem ook te verdedigen', voegt hij daaraan toe.

Red Bull weet dat het op Verstappen kan rekenen, maar ook Pérez heeft zich inmiddels aan de voorkant van de grid gemeld. 'Met hem hebben we een coureur die steeds meer zelfvertrouwen krijgt - hij is nog herstellende van de overwinning in Monaco - en met deze twee geweldige coureurs kunnen we de nieuwe uitdaging van Ferrari aan.'

Verstappen en Pérez dicht bij elkaar

In 2021 was Verstappen overduidelijk de uitblinker binnen de renstal uit Milton Keynes. Dit jaar bevindt zijn teamgenoot zich na zeven races slechts zeventien punten achter hem. Met twee coureurs die voor de titel kunnen strijden is eventueel voortrekgedrag voor een team veel moeilijker te rechtvaardigen. 'Het is een mooie uitdaging om te hebben en het zijn beide teamspelers', stelt Horner.

'We hebben het hier niet over Sergio Pérez Racing of over Max Verstappen Racing. Het gaat om Red Bull Racing. Zij werken voor het team en dragen deze verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat ze zich realiseren dat de ambities van het team groter zijn dan die van henzelf', benadrukt de teambaas. Hij wil een egocentrische aanpak van beide heren dan ook niet zien.

Liberty Media's invloed op F1

Enkele jaren geleden werden de commerciële rechten van de sport opgekocht door een Amerikaanse partij, Liberty Media. Horner denkt dat de invloed van de rechtenhouders voelbaar is: 'Sinds de Formule 1 gekocht is door Liberty Media zijn er reglementen geïntroduceerd die bedoeld waren om de kwaliteit van het racen te verbeteren, en dat heeft gewerkt.'

'We zien geweldige races, met de beste coureurs ter wereld die op spannende circuits wiel-aan-wiel kunnen vechten. Het is een geweldige competitie, dus wat ze doen, werkt', concludeert hij. Red Bull is dus tevreden met de invloed die de overkoepelende organisatie heeft op de sport. De kijkcijfers nemen, mede dankzij de populariteit van de Netflix-serie Drive to Survive, de laatste jaren dan ook toe.

Horner na Monaco bij Bloomberg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws