McLaren tevreden met Norris: 'Hij heeft iets speciaals' Formule 1
Formule 1

McLaren tevreden met Norris: 'Hij heeft iets speciaals'

McLaren tevreden met Norris: 'Hij heeft iets speciaals'

McLaren-teambaas Andreas Seidl is enorm blij met Lando Norris. De Duitser vindt dat zijn coureur enorm veel potentie heeft, maar nog niet met de beste coureurs vergeleken mag worden. Het is aan McLaren de taak om Norris een goede auto te geven, zo stelt hij.

Lando Norris is bezig aan zijn vierde Formule 1-seizoen in dienst van McLaren. De Brit maakte na 2018 de overstap van de Formule 2 naar de koningsklasse. Norris is uitgegroeid tot publiekslieveling en één van de meest populaire rijders. Hij spreekt met name het jonge publiek aan, doordat hij geregeld gamet op zijn Twitch-kanaal, en heeft sinds kort een eigen column gekregen in de Telegraph.

McLaren is meer dan tevreden met Norris en met name CEO Zak Brown is erg van hem gecharmeerd. De Engelsman kreeg begin dit jaar dan ook een contractverlening en ligt nu vast tot en met 2025. Hoewel de eerste zege nog moet komen, wordt de McLaren-coureur gezien als één van de grootste talenten die de Formule 1 momenteel in huis heeft.

'We moeten Norris een goede auto geven'

'Er is een reden dat we een langdurig contract met hem zijn aangegaan. Hij heeft ons met zijn progressie en prestaties laten zien dat hij iets speciaals heeft', zegt Seidl tegen Motorsport . 'Ik ben in ieder geval erg blij dat Norris bij ons zit. Hij heeft potentie en al veel laten zien. Het is simpelweg onze taak om hem in de komende jaren een betere auto te geven.'

De Brit uitte deze week kritiek op de strategie en de auto van McLaren zoals eerder te lezen was op F1Maximaal. Hij gaf aan dat hij verbaasd was over zijn goede prestaties, omdat hij de auto nog niet kan besturen zoals hij dat wilt. Ook was hij niet tevreden met de gekozen strategie in Monaco: ‘Er zijn zeker dingen waar we als team over moeten praten. Ik denk niet dat we het bijvoorbeeld op het gebied van strategie perfect hebben gedaan, maar ze deden het met een goede reden en meestal doen ze het heel goed. Dus ik klaag niet, we hebben gewoon wat werk te doen’, aldus de Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws